Botox parfümerilerde bile kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

Botox parfümerilerde bile kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 11:55

Botox ilacının deri altına enjekte edilmesiyle uygulanan geçici yüz gerdirme tedavisi, İngiltere'de artık bir parfümeri zincirinde de uygulanıyor. İngiltere Plastik Cerrahlar Birliği, Botox uygulamasının parfümerilere kadar inmesine tepki gösterdi.

200 sterlin (yaklaşık 400 milyon TL) karşılığında herkes Boots adlı parfümeri ve eczane zincirinde randevu bile almadan, aslında özel kliniklerde uzman hekimler tarafından uygulanan müdahaleyi yaptırabiliyor.

İngiltere Plastik Cerrahlar Birliği'nden yapılan açıklamada, ''Bu adım ile güzellik amacıyla yapılan tedaviler alanında çizilen hattın bir adım ilerisine geçilmiştir ve bu hattın aşılması bizde kuşku yaratmaktadır'' denildi.

Öte yandan uzmanlar, Botox'un, Botulinum bakterisinin toksini olduğunu, 1995 yılında yapılan ''Çöl Fırtınası'' operasyonu sırasında Irak'ın elinde bu toksinden yaklaşık 19 bin litre bulunduğunun tespit edildiğini hatırlattılar.

Uzmanlar, Irak'ın elindeki toksin ile dünya nüfusunun tümünün yüzündeki kırışıklıklardan kurtulmasının mümkün olacağını da hesapladılar.

Şaşılık ve spastisitenin rahatlatılmasındaki etkin kullanımından sonra estetik amaçlar ile, özellikle yüzde alın ve göz çevresinde görülen derin kırışıkların oluşumunun engellenmesi ve giderilmesinde kullanılan Botox, kırışıklığa neden olan kaslarda geçici zayıflık yaratarak etkili oluyor.

Hedef kaslara uzman doktorlarca enjekte edilmesi gereken Botox çokdüşük dozlarda kullanılıyor ve 3-6 ay etkili oluyor. Daha sonra uygulama tekrarlanmak zorunda.

Uzmanlar, uygulamanın sık sık tekrarlanmasının baş ağrısı, yüzde şişkinlik gibi yan etkiler yaratabildiğini belirtiyor, bazı hastaların belirli mimikleri yapamaz hale geldiğinin de görüldüğünü ifade ediyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!