Botaş: Hattan bu gece yarısından sonra gaz verilmeye başlanacak

Güncelleme Tarihi:

Botaş: Hattan bu gece yarısından sonra gaz verilmeye başlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 16:25

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde doğal gaz boru hattında çıkan yangında zarar gören doğal gaz boru hattında süren tamirat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Bugün akşam inşallah Doğubeyazıt kompresör istasyonunu devreye alarak her şeyi normale döndürmüş olacağız” dedi.

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, uzmanların kaynak ve test işlemlerini tamamlamak üzere olduğunu belirtirken, “Tamir edilen kaynaklı borular üzerinde film çekildi, inşallah bugün akşam itibariyle tamir işlemleri bitecek” dedi.
Söz konusu hattın 48 inc çapında ve zor durumlarda depo vazifesi görebilecek büyük bir boru hattı olduğunu anlatan Düzyol, şunları söyledi:
“Patlak hadisesinden sonra Türkiye'nin hiçbir yerinde arz sıkıntısı yaşanmadı. Bu boru hattı üzerinden beslenen gerek güney illerinde, gerekse batı illerinde, Konya üzerinden Isparta ve Denizli'ye kadar uzanan bölümde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bugün akşam da inşallah Doğubeyazıt kompresör istasyonunu devreye alarak her şeyi normale döndürmüş olacağız.”
Tamiratın ardından bir aksilik çıkmazsa bu gece yarısından sonra da doğal gaz verilmeye başlanacağını bildiren Düzyol, herhangi bir aksilik çıkarsa da en geç yarın sabah itibariyle Türkiye geneline gaz verilmeye başlanacağını kaydetti.

RAPOR HAZIRLANIYOR

Şu anda bilirkişi ve jandarmanın bölgede olduğunu ve nihai raporu hazırladıklarını belirten Düzyol, “Nihai rapor henüz çıkmadı, çıktıktan sonra sabotajın mali portresi de ortaya çıkacak. Ne kadarlık bir hasar var, nasıl bir zarar oluşmuş onlar ortaya çıkacak” diye konuştu.
Hasarın çok hızlı bir şekilde onarıldığını belirten Düzyol, herhangi bir gaz sıkıntısına sebep olmadan da devreye alacaklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!