Bostancı ve Bağcılar'da operasyon

Güncelleme Tarihi:

Bostancı ve Bağcılarda operasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 07:18

Bu sabah Bostancı ve Bağcılar'da hücre evlerine operasyon düzenlendi. Bostancı'da polis ile teröristler arasında 5,5 saat süren çatışma çıktı. Çatışmada başkomiser Semih Balaban şehit oldu. başından vurulan Mazlum Şeker isimli genç hayatını kaybetti. 7 polis ve 1 kameraman yaralandı. Binadaki görgü tanıkları çatışmada binlerce mermi atıldığını, binanın içinden ve dışından silah sesleri geldiğini söyledi. Operasyonun sona ermesinin ardından hücre evine giren polis bubi tuzağını imha etti. Bu sırada binada büyük bir patlama oldu.

Haberin Devamı

İŞTE SİVİLLERİN VURULMA ANI FOTOĞRAFLARI

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO

Özel harekat timlerinin de katıldığı ilk operasyon Bostancı'da bir hücre evine yönelikti. Sabah saat 05.30'da Bostancı'da Gösteri Merkezi'nin karşısında bulunan Emanet sokaktaki bir apartmanın birinci katındaki dairedeki saldırganla polis arasında çatışma çıktı.

Çıkan silahlı çatışmada Başkomiser Semih Balaban şehit oldu, başından vurulan Mazlum Şeker isminde bir genç öldü. 7 polis memuru ve NTV kameramanı yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/catisma_gerilim.jpg
Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olay yerine geldi. Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek verdi. Bomba imha ekipleri de çatışmanın yaşandığı sokağa geldi. Bölge abluka altına alındı. Sokakların kapatılması nedeniyle trafik felç oldu.

Haberin Devamı

Apartmanda yaşayan bir görğü tanığı hücre evinden dışarıya binlerce mermi atıldığını söyledi.

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin “Orhan Yılmazkaya” olduğunu ileri sürerek, “teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu” iddia etti. Söz konusu telsiz kanalı iletişime kapandı. Teröristin Devrimci Hareket Örgütü üyesi olduğunu söylediği öğrenildi. Hücre evinde ölü ele geçirilen teröristin örgütün üst düzey 3 yöneticisinden biri olduğu öğrenildi.

Aynı örgütün adı daha önce de 1. Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu Selimiye Kışlası'na düzenlenen havan toplu saldırıda ve AKP İstanbul İl Binası'nın bombalanması olaylarında geçmişti.

GAZ BOMBASI YAN DAİREYE İSABET ETTİ

Polisin attığı gaz bombalarından biri yan daireye isabet etti. Bu daireden yükselen dumanlar kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

VALİ GÜLER: SANSAYONLE EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

İstanbul Valisi Muammer Güler, aşırı sol, bölücü ve radikal örgütlere yönelik geniş çaplı bir operasyon yapıldığını belirterek, çeşitli hücre evlerine girildiğini söyledi.

Muammer Güler, çok sayıda gözaltı olduğunu bildirerek şunları kaydetti:

“Daha önce bazı askeri bilimlere, siyasi partilere ve değişik yerlere eylemler yapan, önümüzdeki günlerde de sansasyonel nitelikte eylem hazırlığı içinde olduğu bilinen ve daha önceden de takip edilen örgüt elemanlarından birinin bugün evine yapılan baskında, ilk aşamada bomba atarak karşılık verdi. Ve bu ilk atılan bombada 3 polis arkadaşımız yaralandı. Daha sonra bir kez daha atılan patlayıcı madde ile ilgili bunun bir bubi tuzağı olduğu bilgisi var elimizde.”

Haberin Devamı

İKİNCİ OPERASYON BAĞCILAR'DA

Polis ekipleri, Bağcılar'da bir hücre evine de operasyon düzenliyor. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı, çok sayıda patlayıcı ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!