Bosnalı Sırp savaş suçlusuna 34 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Bosnalı Sırp savaş suçlusuna 34 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 18:56

Bosnalı Sırp savaş suçlusu Gojko Jankoviç, Bosna'da yargılandığı savaş suçları mahkemesinde 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bosna'daki mahkemenin bugüne dek verdiği en yüksek cezaya çarptırılan 52 yaşındaki Jankoviç, 1992-1995 yılları arasında Bosna'da insanlığa karşı işlediği yedi ayrı suçtan hüküm giydi.

En küçüğü 12 yaşında çok sayıda çocuk ve genç kıza tek başına ya da başka erkeklerle birlikte tecavüz ve işkence etmekten suçlu bulunan Jankoviç, Müslüman sivillere yönelik şiddet olaylarından da sorumlu tutuluyor.
Jankoviç'in, emrindeki 10 askerin bir kadına tecavüzüne izin verdiği, Jankoviç ve adamlarının, çok sayıda genç kadını savaş sırasında 6 ay boyunca seks kölesi olarak kullandığı açıklandı.

Tecavüze uğrayan kızlardan birinin babası, Jankoviç'e hiçbir cezanın yetmeyeceğini, yine de mahkemenin verdiği en yüksek cezayı almasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Savaş suçları mahkemesinin daha önce verdiği en uzun hapis cezası 24 yıldı.

Jankoviç, davası, Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan uluslararası mahkemeden, Bosna'daki savaş suçları mahkemesine sevk edilen 9 savaş suçlusu arasında yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!