Bosna'daki saldırıya Sırbistan'dan yanıt

Güncelleme Tarihi:

Bosnadaki saldırıya Sırbistandan yanıt
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Sırbistan polisi, dün komşusu Bosna Hersek’teki ABD Büyükelçiliği yakınlarında düzenlenen terör saldırısının ardından bugün 15 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Sırbistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkenin güneybatısında bulunan üç şehre baskınlar düzenlendiği belirtildi.

 

Baskın yapılan şehirlerden birinin, dün Saraybosna’daki ABD Büyükelçiliği’ne ateş açan 23 yaşındaki Mevlüdin Yaşareviç’in memleketi olan nüfusunun çoğunluğu Müslüman Novi Pazar şehri olduğu ifade edildi.

 

Bakan İvica Daciç, “Bu sabah saat 5’te polisimiz Novi Pazar, Syeniça ve Tutin şehirlerinde aşırı İslamcı Vahabi hareketine karşı operasyonlar düzenledi” dedi.

 

Operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken polis cep telefonlarına ve bilgisayarlara el koydu.

 

Haberin Devamı

Sırp medyası polisin Belgrad’da bulunan ABD Büyükelçiliği çevresindeki güvenlik önlemlerini de artırdığını bildirdi.

 

Bosnalı güvenlik yetkilileri ise dünkü saldırının faili Yaşareviç’in 2005 yılında Avusturya’da hırsızlıktan hüküm giydiğini ve Sırbistan’a sınır dışı edildiğini, Bosna’ya ise Cuma sabahı giriş yaptığını açıkladı.

 

Yetkililer saldırganın bu yıl başlarında Bosna’nın kuzeyindeki radikal İslamcıları ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Yaşareviç’in dün düzenlediği saldırı sonucu bir polis memuru yaralanmış, başkent Saraybosna’nın merkezinde hayat durmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!