Bosna Hersek'teki orman yangınları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bosna Hersekteki orman yangınları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 13:40

Bosna Hersek'in doğu ve güneydoğusunda çıkan orman yangınları devam ederken, Konyist kentinde mayınlı arazilere ulaşan yangın, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Konyits şehri sivil savunma ve itfaiyeden sorumlu belediye başkan yardımcısı Hüseyin Hociç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece ülke genelinde etkili olan yağışların, yangınların halen etkisini sürdürdüğü Konyits'e yağmadığını belirtti.

Hociç, “Buradaki yangınlar ciddiyetini koruyor. Bokşevici dağında çıkan yangın ise yakında yer alan Kostaynitsa ve Bluçiçi köylerine yaklaşıyor. Borçako Gölü'nün yakınlarındaki yangınlar da etkisini sürdürüyor” dedi.

Konyits yakınlarındaki Ruişte adlı yerleşim yerinde devam eden yangının, burayla ulaşımı sağlayan karayolunu da kapattığını belirten Hociç, “Böylece yangın alanlarına karadan ulaşmamız daha da zorlaştı. Yangın mayınlı arazilere de ulaştı. Bu nedenle itfaiye ekiplerinin buraya girmesi hayati tehlike taşıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bölgede etkili olan rüzgarın söndürüme çalışmalarını yavaşlattığına işaret eden Hociç, söndürme çalışmalarına, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopter ile Hırvatistan'dan gelen bir uçak ve Sırbistan'dan gelen Rusya'ya ait bir helikopterin de destek verdiğini kaydetti.

Bosna Hersek'in güney ve güneydoğusunda yer alan Konyits, Mostar, Çaplyina, Yablanica ve Trebinye'de etkisini sürdüren yangınların söndürülmesine yerel halkın da katıldığını ifade eden Hociç, doğudaki Srebrenitsa ve Bratunats'taki yangınlara, ülkede görev yapan Avrupa Birliği Barış Gücü'ne (EUFOR) ait helikopterle müdahale edildiğini söyledi.

Bosna Hersek'in yanı sıra, Sırbistan, Hırvatistan ve Karadağ'da etkili olan orman yangınları, tarım sektörü ve turizme büyük zarar verdi. Makedonya'da bir süre önce etkili olan yangınlar ise 4 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!