BOŞANDIĞI İÇİN KARISINI ÖLDÜRDÜ

Güncelleme Tarihi:

BOŞANDIĞI İÇİN KARISINI ÖLDÜRDÜ
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 09:56

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mönchengladbah-Rheyht'de eşi Rukiye (38) ve 18 yaşındaki kızı Derya'yı önceki gün evlerinin önünde kurşunlayarak öldüren üç çocuk babası Erol Pester'in (39) boşanma davasının sonuçlanması üzerine cinayeti işlediği anlaşıldı.

Olaydan bir saat sonra ruhsatsız tabancasıyla birlikte karakola teslim olan Hollanda vatandaşı Erol Pester ilk ifadesinde, ”20 yıllık evliyiz. Ancak, ısrarla benden ayrılmak istiyordu. 'Üç çocuğumuz var. Ayrılmayalım' dedim. Beni dinlemedi. Boşandı ve cezasını gördü” dedi.

Ancak aile yakınları ise Erol'un sürekli olarak eşini dövdüğünü, bir kez de bıçakladığını belirterek, “Erol son aylarda içine kapandı. Zaman zaman da içkili vaziyette evin önüne geliyordu. Evde korku içinde bekleşen Rukiye ve çocukları da kapıyı açmıyorlardı” dediler.

AİLE FACİASI

Haberin Devamı

Cuma sabahı yapılan duruşmada Rukiye boşanma isteğini tekrarladı ve 'Bunca yıllık eşimin yaptığı eziyete dayanamıyorum. Boşanmada kesin kararlıyım' şekilde konuştu. Bunun üzerine yargıç çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkemeden çıkan Rukiye ve kızı Derya saat 11.40 sıralarında Franken Caddesi'ndeki evlerinin önüne geldiler. Bu sırada Erol, beyaz renkli Opel Astra marka Hollanda plakalı otomobiliyle süratle sokağa girdi. Aniden ortaya çıkan Erol evlerinin kapısı önündeki eşiyle tartışmaya başladı. Sinir krizleri geçiren Erol, 7.65 çapındaki ruhsatsız silahını çekerek eşinin başına tek el ateş etti. Dehşet içinde kalan kızı Rukiye babasına engel olmak istedi. Ancak, O da şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Rukiye olay yerinde, genç kız ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarının ifadesine göre ailenin 9 ve 13 yaşlarındaki çocukları da pencereden olayı seyrettiler. Erol ise koşarak olay yerinden kaçtı.

Yakınları üç çocuklu Kayseri'li Pester Ailesi'nin üç yıl önce Hollanda’dan göç ederek Rheyht’a yerleştiklerini, ancak Hollanda uyruklu olan aile Almanya'ya yerleştikten sonra karı koca arasında şiddetli tartışmalar başladığını, Erol'un ağır baskısına dayanamayan Rukiye'nin ayrılmak için boşanma davası açtığını, bunun üzerine Erol'un tekrar Hollanda'ya döndüğünü söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!