Boş meydan Gürtuna’yı kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Boş meydan Gürtuna’yı kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ali Müfit Gürtuna Heybeliada'da atıksuları temizleyecek olan sistemi hizmete açtı. Ama törene çok az insan geldi. Gürtuna ‘‘Artık işlerin hızını gösterilen ilgiyle orantılayacağız’’ dedi.

İSKİ’nin yaptığı, Heybeliada ile Kınalıada'nın sularını arıtacak olan sistemi önceki gün hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı tören alanını boş görünce sinirlendi.

Gürtuna, ‘‘Adalara kötülük mü ettik? Açılışı onlar için yapıyoruz, ama onlar yoklar. Artık yapım işlerinin hızlarını, verilen ilgiyle orantılı düzenleyeceğiz’’ dedi.

3.5 trilyonluk yeni sistem Heybeliada'daki atıksuları, ana toplayıcılar vasıtasıyla terfi merkezlerine ulaştırıyor, buradan pompalarla 100 metre açıkta dip akıntısına deşarj ediyor.

Adalar Kaymakamı Mustafa Farsakoğlu ve Belediye Başkanı Coşkun Özden, Adalar'da artık sadece temiz suda yaşayan istakozların bile yeniden görüldüğünü söylediler. İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu da Adalar'da eski su sıkıntısının kalktığını belirterek, ‘‘Şimdi de denizleri temizliyoruz. Yakında Adalar'da çok daha rahat denize girilebilecek’’ dedi. Törene bazı ilçe belediye başkanları ile ANAP Bolu Milletvekili Avni Akyol da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!