BoÅŸ gidip dolu döneriz, seçime 4 günde 11 milyon yolcu taşırız

Güncelleme Tarihi:

Boş gidip dolu döneriz, seçime 4 günde 11 milyon yolcu taşırız
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

22 Temmuz’da yapılacak genel seçimler öncesinde seçmenler tatili yarıda kesip oy kullanmaya dönüyor. Otobüs şirketleri ek sefer ve indirimlerle talebi karşılamaya çalışırken TOFED Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "Otobüslerimiz boş gidip dolu dönüyor. 4 gün içinde 11 milyon yolcu taşırız" dedi.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde tatil bölgelerinin otogarlarında büyük kentlere dönüş için yolcu trafiği yaşanıyor. Otobüs firmaları dünden başlayarak 21 Temmuz’a kadar tatil bölgelerinden dönüşler için ek seferler koyarak talebe cevap vermeye çalışırken bir yandan da bilet fiyatlarında yüzde 20-30 "seçim indirimi" yaparak seçmeni oy kullanmaya teşvik ediyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüslerin tatil bölgelerine boş gidip, dolu dönmeye başladığını belirterek, "Yaklaşık 11 milyon yolcuyu seçim için taşıyacağız. 21 Temmuz’a kadar boş gidip dolu geleceğiz. 23 Temmuz’dan itibaren de dolu gidip boş döneceğiz" dedi.

11 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ: Mustafa Yıldırım, seçimler nedeniyle ek sefer yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki zaman diliminde sıkıntı yaşarız. Ancak ondan sonra da tatile dönüş sıkıntısı bizi bekliyor. Bu dönemde 11 milyon yolcu taşıyacağız" diye konuştu. Yıldırım, yolcu talebi nedeniyle bir çok firmanın ek seferler başlattığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Talep olacağını bekliyorduk ancak bu kadarını kimse beklemiyordu. Firmalar ek seferlerle talebi karşılıyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta personel. Ek sefer koyan firmalar mutlaka eleman sayısını da artırmalı. Özellikle şoförlere dikkat edilmeli. Bunun yanında araçların bakımı sık sık yapılmalı."

Haberin Devamı

SEÇİME KATILIM YÜKSEK OLACAK: Otobüs taşımacılığında geçen yıla oranla yüzde 20 kadar bir büyüme olduğunu, bunda seçimin de rol oynadığını belirten Yıldırım, "Otogarlarda yolcu trafiği yaşanıyor. Bence bu seçimlere katılım oranı diğerlerine göre çok daha yüksek olacak. Çünkü İstanbul’dan tatil yörelerine gidişler tamamen durmuş durumda. İstanbul başta olmak üzere, diğer büyük şehir merkezlerinden tatil yörelerine neredeyse gidiş yok" diye konuştu.

GECE YARISINDA BİLE UÇUŞ VAR: Pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle iç hatlar da yolcu trafiği yaşandığını söyleyen TÖSHİD (Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, "Doluluk oranımız yüzde 98’e çıktı. Firmalar gece yarısına bile uçuş koyuyor" dedi. Bu dönemde 200 bin yolcu taşıyacaklarını belirten Alioğlu, "Özellikle İzmir, İstanbul, Antalya, Bodrum, Samsun ve Trabzon gibi bölgelerde yolcu trafiği yaşanıyor" dedi.

Haberin Devamı

Seçmen kartını gösterene Antalya-İstanbul 35 YTL

GENEL seçimler öncesinde otobüs sefer sayılarının yüzde 7 oranında arttığını belirten Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Bertan Söğüt, seçim sonrası ve öncesinde seçmen kartını gösterene indirim yaptıklarını belirtti. Söğüt, pazar günü yapılacak seçimler için "Cumhuriyet tarihinin en büyük katılımlı seçimi olacak" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tatil bölgelerinden dönüşlerde büyük yoğunluk yaşıyoruz. Ancak 23 Temmuz sonrasında tatil bölgelerine gidiş çok hızlı olacak. Biz de seçmen kartını gösterene yüzde 20-30 indirim uyguluyoruz. Antalya-İstanbul arası 50 YTL’den 35’e düştü."

Otobüs seferlerimiz 100’ün üzerine çıktı

 VARAN Turizm Genel Müdür Yardımcısı Onur Boybeyi, seçim yoğunluğunun 23 Temmuz’dan sonra daha da artacağını vurgulayarak, "Ek seferler koyuyoruz ancak yetmiyor. Normalde günde 70 sefer yapacakken talebi karşılamak için 100 seferin üzerine çıktık" diye konuştu. Boybeyi, yüzde 98 doluluk oranına ulaştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Tatil yörelerinde son 10 yılın en sakin temmuz günleri başladı

TATÄ°L kentleri, önümüzdeki pazar günü yapılacak erken genel seçim nedeniyle son 10 yılın en sakin temmuz günlerini yaÅŸamaya baÅŸladı. Turistik tesislerdeki dolulukta yüzde 50’ye varan düşüşler yaÅŸanırken, Türkiye Seyahat Acenteleri BirliÄŸi (TÃœRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu BaÅŸkanı Nasih Demir, bazı iÅŸletmecilerin tedirgin olup fiyat düşürmeye baÅŸladığını; ancak iç turizmin seçimin hemen ardından hareketlenmesini beklediklerini söyledi. Seçim, seyahat firmalarına yaradı. Bodrum’da seçim, özellikle dar ve orta gelirli tatilcilere hitap eden pansiyon, motel ve üç yıldıza kadar olan tesislerin doluluk oranını yüzde 30 oranda düşürdü. BeÅŸ yıldızlı tesislerde ise doluluk oranının halen yüzde 90’ın üzerinde olduÄŸu belirtildi. Güney Ege Turistik Otelciler BirliÄŸi (GETOB) BaÅŸkanı Ä°lhan Açıkgöz, "20 günlük periyoda baktığımız zaman seçim tabii ki rezervasyonlarımızı yüzde 50’ye varacak kadar engelledi. Her ne kadar Marmaris yabancı turizme açık olsa da yerli turist ile iÅŸ yerini döndüren arkadaÅŸlarımız var. Bunlar ciddi biçimde etkilendi. Çünkü Türkler seçim nedeniyle tatili erteledi. AÄŸustos ayı çok yoÄŸun geçecek. Yeter ki seçimden istikrarlı bir tablo çıksın" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!