Boş derse minik isyan

Güncelleme Tarihi:

Boş derse minik isyan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Adana'daki Milli Mensucat İlköğretim Okulu öğrencileri, derslerinin çoğunun boş geçtiğini söyleyerek, protesto yürüyüşü yaptı.

Okulun 65'er öğrencili 6/B ve 6/D sınıflarında okuyanlar, okullar açılalı bir ay olmasına karşın, Türkçe, İngilizce ve Matematik derslerinin boş geçtiğini belirterek, dün saat 10.00'da okul bahçesinde toplandı. Buradan 40 kadar öğrenci, ‘‘Derslerimiz boş geçiyor’’, ‘‘Öğretmen istiyoruz’’ sloganları atarak Adana Valiliği'ne doğru yürüyüşe geçti.

YÜRÜDÜLER

2 kilometre yürüdükten sonra Marsa Fabrikası önüne gelen protestocu öğrencileri polis durdurdu.

Derslerinin boş geçmesini protesto ettiklerini, İngilizce dersi boş geçtiği için okul yöneticilerinin kendilerini özel İngilizce kurslarına gitmeye zorladığını söyleyen öğrencilerin valiliğe yürümesine izin vermeyen polisler, toplu halde yürümenin suç olduğunu hatırlattılar. Daha sonra minibüslere bindirilen öğrenciler, okula getirilerek yöneticilere teslim edildi.

HAKLILAR

Adana Milli Eğitim Müdürü İlhami Okutan, öğrencilerin öğretmen taleplerinin haklı olduğunu, ancak İngilizce kursu için kendilerinin zorlandığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Okutan, ‘‘İl genelinde öğretmen sıkıntım var. Bunu gidermeye çalışıyoruz. Milli Mensucat okulumuzda sadece iki sınıfta öğretmen sıkıntımız var. Öğretmen taleplerinde haklılar, ancak sadece Türkçe ve İngilizce öğretmenleri yok. Diğer branş öğretmenleri var. Haklı talepleri için gereken yapılacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!