Borusan Holding, “2°C Bildirisi”ni imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Borusan Holding, “2°C Bildirisi”ni imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 15:49

Borusan Holding, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde çözüm yaratmaları ve ulusal düzeyde gerekli aksiyonları alarak yeşil ekonomiye geçişi sağlamaları için hükümetleri aksiyona çağıran “2°C Bildirisi”ni imzaladı.

Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin, dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri olduğunu ve Borusan'ın kurum olarak bu konudaki mücadeleye her boyutta katılacağını belirtti.

Sürdürülebilirliğe büyük önem verdiğini ve iklim değişikliğiyle mücadelenin her boyutuna katılacaklarını ifade eden Uğur, “İklim değişikliği, insanlık tarihindeki en önemli sorunlardan biri. Eğer kamu yöneticileri ve özel sektör yetkilileri gerekli önlemleri zamanında alamazlarsa, insanlığın sürdürülebilirliği tehlikeye girecek. Durban'da (Güney Afrika Cumhuriyeti) yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesinde uzlaşma sağlanmasının, Rio 20 görüşmelerinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Verilen bilgiye göre; bu yıl beşincisi yayınlanan bildiri, “Corporate Leaders Network for Climate Action” öncülüğünde birçok sektörden iş dünyası liderlerinin katılımı ile hazırlandı. Söz konusu bildiri, 2007 yılında Bali'de yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi öncesi ilk kez hazırlanmış, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının geniş desteğini kazanmıştı. Bildiri ile iş dünyasının temsilcileri iklim değişikliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomiye büyük önem verdiklerini belirtiyorlar. Ayrıca, bildiride yeşil kalkınmanın gerçekleşmesini güvence altına alacak eylemler detaylandırılarak, küresel sıcaklık artışının en fazla 2 santigrat derecede tutulması gerekliliğine işaret ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!