Borsalar zirve üstüne zirve yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Borsalar zirve üstüne zirve yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 11:47

ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler, başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülke borsalarının rekor kırmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Geçen haftanın son günü, gelişmekte olan ülke borsaları uzun süredir ilk defa 6 gün üst üste artış kaydetti. Cuma günü, ABD’de istihdam artışının son üç yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşmesi borsaları da rekora taşıdı. 

 

İMKB Ulusal 100 Endeksi, iki yılın en yüksek seviyesine çıktı. Küresel ekonomik iyileşme sürecinde Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğine yönelik işaretler piyasaları rahatlatırken, İMKB yüzde 0.6’lik bir yükselişle Cuma gününü 58,061 puandan kapadı.

  

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk ekonomisinin 2010'da yüzde 10’luk bir büyüme yaşamasının sürpriz olmayacağını ve ülkedeki ekonomik iyileşmenin hız kazandığını ifade etti.

Haberin Devamı


Babacan, ayrıca hükümetin Haziran tahminlerini değiştirebileceğini söyledi.

  

İstanbul merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Ata Yatırım’ın işlemcilerinden Mehmet İlgen, “Hükümet büyüme hedefini değiştirirse, piyasalar bu duruma memnuniyetle karşılar” dedi.

 
ÇİN VE RUSYA DA YÜKSELDİ 
ABD'de işsizlik yüzde 9.7 seviyesinde kalırken, istihdamda da 162 binlik bir artış görüldü. Bu veri, yatırımcıların ekonomik iyileşmeye yönelik beklentilerini güçlendirdi.

 

Çin’de Şanghay Borsası, Cuma günü yüzde 0.3 oranında yükselerek 3,157 puana çıktı ve 21 Şubat’tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. 

 

Borsada, bu hafta toplam yüzde 3.2’lik bir artış görülmesi ekonomik iyileşmenin sağlam temellerle ilerlediğinin bir kanıtı olarak kabul edildi.

 

Rusya’nın Micex Endeksi dün yüzde 0.03’lük bir yükselişle, 1,480 puan seviyesinde kapandı. Ruble dolar karşısında peş peşe beşinci günün de değer kazandı ve Eylül ayından bu yana görülen en uzun süreli değer artışını kaydetti.

 

Kuala Lumpur’da 202 milyon dolar değerinde varlık yöneten TA Investment Management şirketinin baş yatırım uzmanı Choo Swee Kee, “Gelişmekte olan piyasalardaki yükselişler, ABD ekonomisindeki canlanmanın bir yansımasıdır dedi.

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!