Borsa rekora doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Borsa rekora doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 12:21

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda kar satışlarının etkisi kısa sürdü. Sabah gelen satışların ardından endeks önce 55 bin 700 seviyesinde dengelenirken, arkasından rotayı 56 bine çevirdi.

Haberin Devamı

PİYASALAR GÜNE NASIL BAŞLADI... TIKLAYIN

NE OLACAK BU DOLARIN HALİ?... TIKLAYIN

Borsa ilk seansı yeni bir rekor seviye olan 56 bin 122 puandan tamamladı, hisse senetlerinin ortalama değer artışı da yüzde 0.8 olarak kaydedildi.

Borsadaki yükseliş hızı kesilse de devam ediyor. Avrupa borsaları ekside olmasına karşın piyasada seçim coşkusunun devam ettiğini söyleyen uzmanlar, endekste ilk yükseliş hedefi olarak 58 bini gösteriyor. Ancak borsanın bu seviyeye ulaşabilmesi için yurtdışındaki görünümün de iyi olması gerekiyor.

Piyasaları değerlendiren EVG Yatırım Portföy Yönetim Müdürü Serkan Şevik, seçim öncesinde başlayan hızlı hareketin devam ettiğini belirtiyor. Ancak borsada yavaş yavaş yorgunluk belirtileri görüldüğüne işaret eden Şevik, özellikle hızlı yükselen endeks kağıtlarında satışlar görülebileceğini ifade ediyor. Şevik, "Bundan sonra endekste artış hızı yavaşlayabilir ve kağıt değişimi olur. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir miktar satış olabilir ama yurtdışı piyasalarda önemli bir bozulma olmazsa endeks seçimlerden sonra 60 binlere gider" diye konuşuyor.

Haberin Devamı

DOLAR DAR BANTTA

Dolardaki zayıf seyir ilk yarı boyunca devam etti. Kur 1.24-1.25 arasında dalgalanırken, 1.24 seviyesinin kuvvetli olduğu dikkat çekiyor. İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdürü Yiğit Arıkök de bu seviyeye dikkat çekerken, "Yurtdışından kötü bir haber gelmediği varsayımı ile önümüzdeki günlerde kurun 1.25- 1.24 aralığında oluşmasını bekliyoruz. 1.24'ün altında ise gözler Merkez Bankası'nın vereceği tepkiye çevrilecektir." diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!