Boris Belkin resitali

Güncelleme Tarihi:

Boris Belkin resitali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yapı Kredi, ilkini Eylül 1997'de düzenlediği Sanat Festivali'ni 1998'de ilbahar ve sonbahar aylarını kapsayacak biçimde genişletti. 1999'da ise etkinlikler bütün bir yıla yayıldı. Ocak ayında başlayan ve her ay klasik müzikten caza, etnik müzikten pop'a ve dansın her türüne yer verdiği programlarla ‘‘bir yıllık festival’’ haline gelen Yapı Kredi Sanat Festivali '99 devam ediyor. Festivalin Temmuz ayındaki ilk konuğu ise, bugün CRR Konser Salonu'nda bir resital verecek olan keman virtüozu Boris Belkin.

Boris Belkin eğitimine Moskova Merkezi Müzik Okulu ve Konservatuvarı'nda Prof. Yankievitz ve Andrievsky ile başladı. 1973'te Sovyetler Birliği Ulusal Keman Yarışması'nda birincilik kazanan Belkin, 1974'te Avrupa'ya iltica etti. Aralarında Berlin Filarmoni Orkestrası, İsrail Filarmoni Orkestrası ve Montreal Senfoni Orkestrası'nın da bulunduğu birçok orkestra ile konserler verdi; Zubin Mehta ve Vladimir Ashkenazy ile CD çalışmaları gerçekleştirdi. Doğu ve Batı bestecilerini aynı ustalıkla yorumlayan Boris Belkin, kaynağı Odesa'ya bağlı olan David Oistrach keman ekolünün en yetenekli keman virtüozu olarak tanınıyor. Belkin, ayrıca her yaz İtalya'nın Siena kentinde ünlü Chigiana Akademisi'nde Master Class dersleri veriyor.

Konserde Boris Belkin'e eşlik edecek olan piyanist Alexender Warenberg 4 yaşında piyano çalmaya başlamış. 1977'de Batı'ya iltica eden Warenberg, uzun yıllar Rotterdam Filarmoni Orkestrası ve Kuzey Hollanda Orkestrası'yla beraber şef Kurt Masur ve Ivan Fischer ile çalıştı. Piyanist, aralarında V. Liberman, B. Golstein, B. Pergamenschikow, Vadim Repin ve J. Kantarov'un da bulunduğu birçok müzisyenle resitaller veriyor.

CRR Konser Salonu'nda 20.30'da başlayacak konserin programı ise şöyle:

W.A. Mozart, Keman ve Piyano için La Majör Sonat K526

S. Prokofief, No.2 Mi majör Op.94/2

D. Şostakoviç, 4 Prelüd

C. Frank, Keman ve Piyano için La Majör Sonat

Bilet fiyatları: 7 - 6 - 5 milyon TL. (Öğrencilere son kademe bilet fiyatında % 20 indirim)

Biletler YKY Galatasaray Kitabevi, Vakkorama’lar ve CRR Gişesi'nden temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!