Bordo bereliler terörist peşinde

Güncelleme Tarihi:

Bordo bereliler terörist peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 15:24

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki ‘Bordo Bereli’ timler Cudi Dağı ve Bestler Dereler Bölgesi'nde teröristlerin izini sürüyor. Bordo- Bereliler, derin vadilerin içindeki mağaraları ararken stratejik noktalar kobra tipi helikopterlerle bombalanıyor.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Cudi Dağı ile Bestler Dereler Bölgesi'nde eylem hazırlığında oldukları belirlenen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar kesintisiz sürüyor. Bu sabah her iki bölgeye sevkedilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki ‘Bordo Bereli’ timler, teröristlerin saklanabileceği derin vadiler içindeki mağaraları didik didik ediyor. Yaklaşık 60 kişilik terörist grubunun eylem hazırlığında olduğu belirtilen Cudi Dağı ile Bestler Dereler Bölgesi'nde Sikorsky helikopterleri sürekli keşif uçuşları yapıyor.

 Ayrıca Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler teröristlerin olabileceği stratejik noktalardaki mağaralara bomba yağdırıyor. Ayrıca Şırnak'taki Milli Jandarma Komando Taburu'na saldırdıktan sonra kaçan teröristlerin Cudi Dağı'nda çembere alındığı belirtildi. Yer yer çatışmaların meydana geldiği bölgede teröristlerin kayıplar verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Irak sınırına askeri yığınak yapılmaya bugün de devam etti. Şırnak'tan aralarında jammerli araçlarında bulunduğu mühimmat yüklü konvoy sınır birlikmerine gitti. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden gelen ve topları taşıyan askeri TIR'lar öğle saatlerinde Cizre Tank Taburu'na giriş yaptı. Şırnak-Cizre, Şırnak- Uludere ve Şırnak- Beytüşşebap karayolunda sürekli mayın arama çalışması yapılırken, bu bölgedeki hakim tepelere keskin nişancılar yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!