Borcunu ödemeyenin kalçasına damga bastılar

Güncelleme Tarihi:

Borcunu ödemeyenin kalçasına damga bastılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 12:15

BURSA’da, faizle para verdiği iddia edilen 27 yaşındaki Kenan Yalçın'ın, parasını ödemeyen kişileri kaçırıp kızgın demirle kalçasına adının baş harfi olan K yazıp, “Parayı ödemezsen bu kez soyadımın baş harfi olan Y’yi basacağım” dediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

ÇETE BÖYLE İŞKENCE EDİYORDU

Bursa’da yapılan bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Kenan Yalçın ve arkadaşları 39 yaşındaki Metin Aydemir ile 27 yaşındaki Hasan Hüseyin Kandır’ı gözaltına aldı. Zanlılardan kafeterya işleten Kenan Yalçın’ın, ihtiyacı olanlara yüzde 20 faizle para verdiği, parasını zamanında ödemeyen kişileri ise iki arkadaşı ile ellerini ve ağzını bağlayarak Uludağ yoluna götürdüğü ileri sürüldü. Zanlıların burada K harfi şeklinde hazırlanan 15 santim yüksekliğindeki demiri piknik tüpünde ısırıp kalçasına bastığı belirilirken, Kenan Yalçın'ın, “Borcunu şimdi de ödemezsen bu kez soyadımın baş harfi olan Y’yi bastıracağım” diyerek tehdit ettiği kaydedildi.

Yapılan sorgulamada Kenan Yalçın’ın gazete ilanlarını takip ederek tekstil makinesi satan kişilerle kendisini işadamı olarak tanıtarak görüştüğü, para ödemeden senet karşılığı makineleri alıp bu makineleri ise arkadaşlarının üzerine geçirdiği de belirlendi. Kenan Yalçın’ın zamanı gelince senetin karşılıksız olduğunu anlayan kişileri makineleri sattığını öne sürdüğü suç ortağı arkadaşlarına yönlendirip, aynı makineleri bu kez nakit karşılığı aynı kişilere verdiği ortaya çıktı.

Sorgulamaları devam eden tefecilik, yağma ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından poliste kaydı bulunan Kenan Yalçın ile sahtecilik, dolandırıcılık, hırsızlık ve adam dövmekten suç kaydı bulunan Metin Aydemir ve Hasan Hüseyin Kandır, ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘Örgüt kapsamında kişiyi hürriyetinden mahrum etmek’, ‘Nitelikli yağma’, ‘Eziyet’, ‘Ölümle tehdit’, ‘Tefecilik’ ve ‘Sahtecilik’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!