Bonny’nin bingosu

Güncelleme Tarihi:

Bonny’nin bingosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 00:00

Hollanda’ya boş dönen TIR Kapıkule’de şüphe üzerine durduruldu. Dedektör köpek Bonny’nin koku aldığı dorsenin alt kısmındaki zulalarda 179 kilo eroin ele geçti.

HOLLANDA’dan aldığı çiçekleri Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye götüren TIR şoförü Mustafa Koçtaş, iddiaya göre yükünü burada
/images/100/0x0/55eb452af018fbb8f8b6545f
boşalttıktan sonra boş olarak Türkiye’ye döndü. İstanbul’da iki gün kalan şoför, daha sonra boş olarak Hollanda’ya gitmek üzere salı gecesi Kapıkule Gümrük Kapısı’na geldi. Gümrük ekipleri tarafından şüphelenilen TIR, X-Ray cihazına yönlendirildi.

Satışa hazır 279 paket

Cihazda TIR’ın dorsesinin taban bölümünde yoğunluk tespit edilmesi üzerine bu kez narkotik dedektör köpeği “Bonny” ile bir kez daha kontrol edildi. Köpeğin de aynı bölgeye tepki vermesi üzerine araç hangara çekildi. Ekipler tarafından yoğunluk tespit edilen bölgenin sökülmesiyle, koli bantlarıyla sarılı 279 paket halinde 179 kilo eroin ele geçirildi. Koçtaş tutuklandı. Soruşturma sürüyor.

EROİN KUYRUĞU

Operasyonda ele geçirilen ve 10.7 milyon liraya satılması planlanan 179 kilo eroin beyaz torbalar içinde adliyeye taşındı. Memurların tek sıra halinde taşıdıkları eroin adli emanete teslim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!