Bombayı o patlattı

Güncelleme Tarihi:

Bombayı o patlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2002 01:50

Eğriboz Adası'nda yakalanan Vasilis Corcatos, Türkiye'nin Atina Elçiliği Müşteşarı Deniz Bölükbaşı'na, 1991'de bombalı suikast girişiminde bulunduğunu itiraf etti.

17 Kasım'ı çökertme harekatını sürdüren Yunan polisi, Türk diplomat Deniz Bölükbaşı'yı yaralayan teröristi de buldu. Önceki gün Eğriboz'da yakalanan Vasilis Corcatos, 1991'deki suikast girişimini gerçekleştirdiğini itiraf etti. Corcatos, eski Yunan Başbakanı Mitçokatis'in damadı Pavlos Bakoyannis'in de katili.

Yunan polisinin önceki gün Eğriboz Adası'nda yakaladığı Vasilis Corcatos (47) Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Deniz Bölükbaşı'ya 17 Temmuz 1991'de suikast girişimi düzenlediğini itiraf etti. Corcatos'ın "Türkün otomobilini ben bombaladım" dediği belirtildi.

Bölükbaşı'nın yaralı olarak kurtulduğu saldırının faili olan Corcatos, sekiz cinayet, çok sayıda bombalı, roketli ve silahlı saldırı ve soyguna katılmış. Corcatos'un öldürdüğü kişilerin listesi şöyle:

Apoyevmatini gazetesinin sahibi Nikos Momferatos ve şöförü, iki polis memuru, sanayici Dimitri Angelopulos, sanayici Aleksandros Athanasiadis, Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili ve YDP Lideri Konstantin Miçotakis'in damadı Pavlos Bakoyannis, 1992 yılında dönemin Maliye Bakanı Yannis Paleokrasas'a yapılan suikast girişimi sırasında olay yerinden geçen Tanos Askarliyan.

26 Kasım 1985'te 14 polisin yaralandığı polis otobüsüne bombalı saldırıyı gerçekleştiren Corcatos, çok sayıda başka bombalı saldırı, öldürmeye teşebbüs ve yaralam ile soygun eyleminin de faili olduğunu kabul etti.

Corcotas'la birlikte yakalanan Theologos Psaradelis de (49) eylemlerini itiraf etti. Psaradelis'in, örgütün 1986 yılında yaptığı Etniki Bankası soygununa ve 1988 yılında Atina'nın Egaleo semtinde yapılan Postane soygununa katıldığını itiraf ettiği açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!