Bombayı ben koydum

Güncelleme Tarihi:

Bombayı ben koydum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Prof. Kışlalı suikastı sanığı Rüştü Aytufan ‘‘Otomobile bombayı ben koydum’’ dedi. Aytufan, suikastı Ferhan Özmen, Necdet Yüksel ve Oğuz Demir'le gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aytufan, Ankara Musevi Cemaati Lideri Yuda Yürüm'ün otomobilini de kendisinin bombaladığını söyledi. Yüdüm, 1995'teki suikastten şans eseri yaralı olarak kurtulmuştu.

YAZAR Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bombalı saldırı sonucu öldürülmesi olayının sanığı olarak yakalanan Rüştü Aytufan'a, dün tatbikat yaptırıldı. Kudüs Savaşçıları örgütü üyesi olduğu bildirilen Aytufan, ‘‘Kışlalı'nın otomobiline bombayı ben koydum. Ayrıca Ankara Musevi Cemaati Lideri Yuda Yürüm'ün otomobilini de ben bombaladım’’ dedi. Kışlalı'nın sokağında 20 Mayıs 2000'de yaptırılan başka bir tatbikatta ise Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel suikastı üstlenmişti.

Sapanca'da geçen Perşembe günü yakalanan, ‘Kudüs Savaşçıları’ adlı yasadışı örgüt üyesi 26 yaşındaki Rüştü Aytufan, Kışlalı'nın Çayyolu Engürü Sitesi'ndeki evine getirildi. Polis yeleği, polis şapkası ve kurşun geçirmez yelek giydirilen Aytufan, Kışlalı suikastını Ferhan Özmen, Necdet Yüksel ve Oğuz Demir ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Aytufan, saat 21.00 sıralarında ‘Tekin’ Kod adlı Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel'le birlikte Kışlalı'nın evinin civarında bir süre dolaştıktan sonra otomobilin yanına geldiklerini, daha önce hazırlanan bombayı Kışlalı'nın otomobiline kendisinin yerleştirdiğini söyledi.

YÜRÜM'ÜN OTOSUNU DA BOMBALADIM Aytufan'a, daha sonra Terörle Mücadele ekipleri tarafından, Ankara Musevi Cemaati Başkanı Yuda Yürüm'ün otomobiline 7 Haziran 1995'de bomba konulmasıyla ilgili tatbikat yaptırıldı. Aytufan, Ayrancı Kuloğlu Sokak'ta bulunan Yuda Yürüm'ün otomobiline bombayı kendisinin yerleştirdiğini itiraf etti. Yürüm, otomobilinde patlayan bombadan şans eseri yaralı kurtulmuştu. Aytufan, Yıldızevler Karakolu karşısında bulunan bir elektrik trafosunu da bombaladıklarını söyledi. Aytufan perşembe günü DGM'ye çıkarılacak.

MUMCU ZANLISI KİM? Tatbikatların en ilginci 11 Mayıs 2000'de yapılanıydı. Yusuf Karakuş ile Abdulhamit Çelik de Uğur Mumcu suikastını üstlenmişlerdi. Bu kişiler de, ‘‘Uğur Mumcu'nun otomobiline İranlılarla birlikte biz bomba koyduk. Otomobilin yönü şöyleydi. Polis kulübesinin yeri değişmiş. Eskiden, su deposunun yanında duvar vardı’’ diye pek çok şeyi doğru bilmişlerdi. Ancak daha sonra, herşeyi bilen bu zanlıların, gerçek zanlı olmadıkları anlaşılmıştı.

Otomobilin yerini değiştirtti

TATBİKATTA Ahmet Taner Kışlalı'nın evinin yanına kadar Ferhan Özmen'in kullandığı otomobille geldiklerini söyleyen Rüştü Aytufan,‘‘Ferhan bombayı bana verdi. Ben bombayı Kışlalı'nın otomobilinin sileceklerinin arasına koydum’’ dedi. Aytufan, bombayı nasıl koyduğunu eliyle işaret ederek DGM savcısı Hamza Keleş'e gösterdi. Bu sırada Kışlalı'nın otomobilinin bulunduğu yere temsili başka bir otomobil kondu. Bu otomobilin yönü önce ters kondu. Ancak Rüştü Aytufan, ‘‘Aracın yönü öyle değildi’’ diyerek, otomobilin doğru yöne konulmasını sağladı. 20 Mayıs'ta Kışlalı ile Uğur Mumcu'nun sokağında tatbikat yaptırılan ve şu anda Eskişehir Cezaevi'nde olan Ferhan Özmen ile Necdet Yüksel de otomobillerin yönünü doğru olarak bilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!