Bombalı saldırıda sürpriz tanık

Güncelleme Tarihi:

Bombalı saldırıda sürpriz tanık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2007 10:04

Ankara'daki bombalı saldırı için Antalya’dan sürpriz tanık: “Otobüse binerken gördüm”

Haberin Devamı

Polis bu canlı bombaları arıyor

Ankara Ulus’ta 6 kişinin ölümü 121 kişinin yaralanması ile ilgili olayda Antalya’dan sürpriz bir tanık çıktı.

Ankara'da 6 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyla ilgili sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Antalya’da polise başvuran sürpriz tanık, patlamada ölen canlı bomba Güven Akkuş’u bir kadınla birlikte Ankara’ya giden bir otobüse binerken gördüğünü söyledi.

Edinilen bilgiye göre süpriz tanık, Akkuş’u yanında bir kadınla terminalde gördüğünü söyledi. Tanık, “Patlamadan sonra televizyonlarda görüntüsünü izlediğim şahsa çok benzeyen bir kişiyi yanında genç bir bayanla birlikte 19 Mayıs tarihinde Ankara’ya giden bir otobüse binerken gördüm" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ifadenin ardından istihbarat birimleri soruşturmayı bu yönde genişletti. Antalya Otobüs Terminali’ndeki kamera kayıtları incelemeye alındı. Kadının kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

HASTENEDEKİ YARALI “AYŞE” KİM?

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı istihbarat birimlerinden gelen bir bilgi üzerinde de duruyor. Patlamanın meydana geldiği 22 Mayıs tarihinde akşam saatlerinde bir hastaneye isminin Ayşe olduğunu söyleyen bir kişinin yaralı olarak geldiği tesbit edildi. Ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen böyle bir yaralıya ulaşılamadı.

Polis, patlamadan sonra hasteneye gelen tüm yaralıların kimlik bilgilerini mercek altına aldı. Bu çerçevede hastane kamera kayıtları da inceleme altına alındı.

ARKADAŞI DA CANLI BOMBA

Bu arada Güven Akkuş'un, 1996 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında sivil polisi linç etmeye çalışırken kendisine yardımcı olan Gültekin Koç'un da canlı bomba olduğu ortaya çıktı. 1 Mayıs olayı nedeniyle 3 yıl 9 ay hapis cezası alan Gültekin Koç, 1999 yılındaki Rahşan Affı'ndan yararlanıp, cezaevinden çıktı. Koç, 3 Ocak 2001'de, İstanbul Şişli Emniyet Müdürlüğü'nün 5. katına girip üzerindeki bombayı patlattı. Patlamada, Emniyet Müdürü Selçuk Tanrıverdi'nin makam şoförü Naci Canan Tuncer öldü, 7 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Erzincan Çayırlı doğumlu Gültekin Koç, DHKP-C örgütüne mensuptu. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıftan ayrılan Koç'un, Akkuş gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden pasaport aldığı, Almanya'ya gidebilmek için vize başvurusu yaptığı, ancak başvurusunun kabul edilmediği belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!