Bombalı aracı gönderen öğretmen çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bombalı aracı gönderen öğretmen çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 08:35

Gaziantep'te 4 gün önce 4'ü çocuk 9 kişinin ölümüne neden olan bombalı aracı gönderen teröristin Şanlıurfa'nın Siverek nüfusuna kayıtlı bir okul müdür başyardımcısı olduğu belirlendi. Zanlı Mersin'de gözaltına alındı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, patlamaya ilişkin şu ana kadar 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Kırgızistan dönüşü uçakta gazetecilere “Organizatör sorguda” dediği ismin, bombalı aracın çekiciyle Gaziantep’e gönderilmesini sağlayan bir öğretmen olduğu ortaya çıktı. Polis, olaydan hemen sonra aracı taşıyan çekici sürücüsü ve tamircileri sorgulayarak bu kilit isme ulaştı. M.H.'nin aracın arızalanması üzerine dağ kadrosunun talimatıyla bombalı aracı çekiciyle yola çıkaran isim olduğu iddia edildi.

BOMBACI HASTANEDE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

GAZİANTEP BOMBACISI, OKUL MÜDÜR BAŞYARDIMCISI ÇIKTI / WEB TV

İŞTE GAZİANTEP'TEKİ KATLİAM ANI / WEB TV

DAĞ KADROSUNDAN

Eylem yerine gitmeye hazırlanan ve dağ kadrosundan olduğu belirtilen bombacının, araç arızalanınca durumu PKK’nın üst düzeyine ilettiği saptandı. Buradan gelen talimatla bir süre sonra aracın yanına M.H. geldi. M.H. önce tamircileri otonun yanına çağırdı. Ancak uzun bir süre uğraşan iki tamirci otomobili çalıştıramadı. Bunun üzerine çekici çağrılmasına karar verildi. Çekici sürücüsü, sorgusunda kendisini arayan telefonu verdiğinde M.H.’nin adına ulaşılmış oldu. Terörle mücadele şubesi, M.H.’nın KCK şehir yapılanması içinde görevli olduğuna dair bazı bulgulara da ulaştı.

Haberin Devamı

Bombalı aracı gönderen öğretmen çıktı
İşte bombalı aracı gönderen okul başmüdür yardımcısı
OKUL MÜDÜR BAŞYARDIMCISI MERSİN'DE GÖZALTINA ALINDI

Siverek ilçe merkezindeki Şair İbrahim Rafet Caddesi'nde bulunan bir ilköğretim okulunda geçen yıl müdür başyardımcısı olarak görevlendirilen M.H., Mersin'de gözaltına alındı. Bomba yüklü aracı çekiciye yüklettiren kişi olduğu iddia edilen M.H.'nin bu suçlamayla gözaltına alınması Siverek'te herkesi şoke etti. Eşi de Diyarbakır'da öğretmenlik yapan 3 çocuk babası M.H.'nin çevresinde sakin bir kişi olarak tanındığını söyleyen meslektaşları ve kendisini tanıyanlar Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınmasına şaşırdı.

Bayram tatili nedeniyle görev yaptığı okulundan ayrılan M.H.'nin yakın çevresine, Mersin'de yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra üniversiteyi kazanan oğlunun kaydını yaptırmak için İstanbul'a gideceğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

22 Ağustos’ta Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, M.H.’yi merkez Akdeniz İlçesi'nde bir yakınının evinde yakalayarak gözaltına aldı. M.H. ile birlikte teyzesinin oğlu olduğu belirtilen M.A. da gözaltına alınarak Mersin Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Gaziantep’e gönderildi.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILIYOR

Öte yandan izin süresi bitmesine rağmen görevine başlamayan ve bu yönde okul yönetimini bilgilendirmeyen M.H. hakkında idari soruşturma başlatılacağı belirtildi. Okul yönetiminin, M.H.'nin göreve başlamadığına ilişkin tutanak tutarak, idari soruşturma başlatılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuracağı da öğrenildi.

13 GÖZALTI

Haberin Devamı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin, “Şu anda gözaltına alınan kişi sayısı 13'e çıktı. Yakın bir tarihte olay her yönüyle aydınlatılacak” dedi.

Herkesin millet olarak el ele verip bu oyunlara asla alet olmaması gerektiğini vurgulayan Ata, şöyle devam etti:
“Gaziantep bir huzur kentidir. Bugüne kadar dostça ve kardeşçe yaşadık. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya asla kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu hain saldırıyı yapanlar ne Kürtlerin ne Türklerin ne bu coğrafyada yaşayan hiç bir insanın dostu ve kardeşi olamaz. 1 yaşında, 4 yaşında, 11 ve 12 yaşındaki çocukları katledenlere insan demek mümkün değil. Ben bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Temennimiz bu son olsun.”

Haberin Devamı

Ata, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu konuda emniyet teşkilatımız yapılması gerekeni sonuna kadar yapıyor. Daha önce 6 olarak belirtmiştik. Şu anda gözaltına alınan kişi sayısı 13'e çıktı. Yakın bir tarihte olay her yönüyle aydınlatılacak. Bu katliamı yapanlar adalet huzurunda hesap verecek. Bundan dolayı hiç kuşkunuz olmasın. Bizim sizden ricamız, birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü yanlıştan kaçınalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!