’Bombaları almaya ambulansla gittim’

Güncelleme Tarihi:

’Bombaları almaya ambulansla gittim’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 00:00

İzmir'de iki yıl önce, Alsancak’ta bir kafede İbrahim Çiftçi’yi el bombasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eski şoförü Erdinç Utaş’ın cezaevinde 4 sayfalık yeni ifade verdiği ortaya çıktı.

Olayda Ergenekon soruşturması kapsamında Ümraniye’de ele geçirilen el bombaları ile aynı seriden el bombası kullandığı belirlenen Utaş, mektubunda şu iddialarda bulundu: "İbrahim Çiftçi ve İ.K., otelde kumar oynatıp, kokain partileri veriyordu. Eniştem Mehmet Kabadayı ile Çiftçi, Van’dan kaçak araç getirip satıyordu.

1 milyon YTL borç

Eniştem bu olaydan Çifçi’ye 1 milyon YTL borçlandı. Borçlardan kurtulmak için Çiftçi’yi öldürmemi istedi. Çeşme’ye gelmemi, bombaları vereceğini söyledi. Dikkat çekmemek için ambulans ile gelmemi istedi. Yeşilyurt Devlet Hastanesi önünde bulunan özel ambulans ile 200 YTL’ye anlaşıp Çeşme’ye gittim. Kalenin yakınlarında eniştem poşet içerisinde bombaları verdi. Ben de gidip kafeye bombaları attım."

Ergenekon sorulacak

Davanın Ergenekon ilişkisi ihtimali dikkate alınarak, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’den Ergenekon terör örgütü soruşturmasının son durumunun sorulması kararlaştırıldı. Mahkeme, Utaş’ın iddialarında ismi geçen bazı kişilerin ifadelerinin alınması için, ifadenin bir örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!