Bombalar AVM’deki mikrodalgadan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bombalar AVM’deki mikrodalgadan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 21:22

İstanbul’da bir AVM’nin otoparkındaki otomobil ve motosiklette ele geçen bombaların dışında polis, AVM’ye yerleştirilmiş içleri bomba dolu 4 mikrodalga fırın buldu. İki DEAŞ hücresinin üç aşamalı dehşet planları yaptığı iddia edildi. Buna göre teröristler önce fırınlardaki bombaları, ardından da AVM’nin otoparkında araçların içindeki bombaları patlatacaklardı. DEAŞ’lı teröristler son olarak ise canlı bomba yeleklerini giyerek yardım için toplananları katledeceklerdi.

Haberin Devamı

Bombalar AVM’deki mikrodalgadan çıktı

TERÖRLE Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy ve Esenyurt’ta 2 evde meydana gelen patlamaların ardından başlattığı çalışmada, evlerde terör örgütü DEAŞ üyelerinin kaldığını ve bombalı eylem hazırlığında olduklarını belirlemişti. Bomba yükledikleri otomobilin izi önceki gün Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinin (AVM) açık otoparkında bulundu. 4 kişi araçtan uzaklaşmak için hareket ettiklerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandılar. Kaçmaya çalışan DEAŞ üyelerinden biri bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

OTOPARKTA 66 BOMBA

Polis, otoparkta bomba yüklü sadece bir otomobil olmadığını, ikinci DEAŞ üyesinin otoparka getirdiği motosiklette de bomba olduğunu belirledi. Her iki araçta 66 tane el yapımı, uzaktan kumandalı parça tesirli bomba bulundu. Gözaltına alınan DEAŞ üyelerinden ikisinin M.P. ve eşi S.P. olduğu belirlendi. DEAŞ üyelerinin Türk asıllı Avusturya vatandaşı olduğu, çiftin 5 yıldır Arnavutköy’de yaşadıkları tespit edildi.
Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, AVM içinde içi bomba doldurulmuş 4 mikrodalga fırın da bulundu. Araştırmalar sonucunda iki DEAŞ hücresinin saldırıları nasıl düzenleyecekleri deşifre edildi. Teröristler bir süre önce AVM’deki mağazalardan mikrodalga fırın aldı. Mikrodalga fırınların içini bombayla dolduran teröristler, daha sonra fırınlarda problem olduğu bahanesiyle tekrar AVM’ye götürerek içeriye soktular. Bomba dolu fırınlar emanet bölümüne konuldu.

Haberin Devamı

KALABALIĞIN ARASINDA..

İddiaya göre DEAŞ hücresi ilk aşamada bu fırınlardaki bombaları uzaktan kumandayla patlatacaktı. İnsanlar panik halinde kaçarken otomobil ve motosikletteki bombalar da uzaktan kumandayla havaya uçurulacaktı. Son aşamada da canlı bomba yeleklerini giyerek yardım için toplanan insanların arasına dalarak bomba butonlarına basacaklardı. Bu saldırıları düzenlemeden önce de polisin dikkatini başka yöne çekmek için Arnavutköy ve Esenyurt’taki evlerde bombaları patlatmışlardı. Bu evlerdeki bombaların ise binaları yıkmak üzerine planlandığı anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!