Bombacıya tatbikat yaptırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bombacıya tatbikat yaptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Gazeteci-yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bombalı saldırı sonucu öldürülmesi olayının sanığı olarak yakalanan Rüştü Aytufan'a, Kışlalı'nın evinin önünde tatbikat yaptırıldı. Terörist Aytufan, olayla ilgili Savcı Hamza Keleş'e ayrıntılı bilgiler verdi.
Haberin Devamı

Adapazarı'nda geçen Perşembe günü yakalanan, ``Kudüs Savaşçıları''adlı yasadışı örgüte mensup Rüştü Aytufan, bu sabah saat 10.55'te Ahmet Taner Kışlalı'nın Çayyolu'nda evinin bulunduğu Engürü Sitesi'ne getirildi. Temsili araba olarak gri renkli plakası gazete ile kapatılmış toyota marka bir araç konuldu. Jandarma ve Çevik Kuvvet'e mensup çok sayıda güvenlik kuvvetinin önlem aldığı tatbikatla ilgili Rüştü Aytufan, Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş'e olayı nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı. Aytufan, saat 21.00 sıralarında yanında halen Eskişehir Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tekin Kod adlı Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel bulunduğu halde arabadan indiklerini ve Kışlalı'nın evinin civarında bir süre dolaştıktan sonra arabanın yanına geldiklerini, kendisinin daha önce hazırlanan bombayı Kışlalı'nın arabasına yerleştirdiğini bildirdi.

Polis kıyafeti giydirilen Rüştü Aytufan, Savcı Hamza Keleş'e bombayı araca yerleştirdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte arabaya aynı noktadan binerek olay yerine terk ettiklerini kaydetti. Aytufan, daha sonra Terörle Mücadele ekipleri tarafından, Ankara Musevi Cemaati Başkanı Yuda Yürüm'ün 7 Haziran 1995 tarihinde arabasına bomba konulanyere tatbikat için götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!