Bombacılar etkisiz

Güncelleme Tarihi:

Bombacılar etkisiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 22:41

DİYARBAKIR Silvan’da, terör örgütü PKK’nın bombalı eylemlerini düzenleyen teröristlere yönelik çalışmalar sonucunda, ilçenin Ergeçidi kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 kişilik grup tespit edildi.

Haberin Devamı

Terörist gruba yönelik perşembe günü operasyon başlatıldı. Operasyonlarda PKK terör örgütünün Diyarbakır sorumlusu 'Bager Cudi' kod adlı Ramazan İmen ile 2 bombacının da aralarında bulunduğu 8 terörist öldürüldü. Valilik, teröristlerin Çınar İlçe Emniyet Amirliği'ne, Sur Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı'na, Diyarbakır merkezinde polis servis aracına, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen ve polis, asker toplam 14 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3'ü çocuk 5 sivilin öldüğü bombalı saldırıları gerçekleştirenler olduğunu açıkladı.

Teröristlerin üzerinden 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 4 roketatar mühimmatı, gece görüş dürbünü, gece görüş gözlüğü ele geçirildi. Bölgede bir sığınakta 7 adet EYP olarak hazırlanmış mutfak tüpü, 70 kilo amonyum nitrat bulundu. Tunceli’nin Nazımiye ile Pülümür ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda 20 kişilik terörist grubunun eylem hazırlığında olduğu, insansız hava araçlarıyla tespit edildi. Teröristlerin bulunduğu alanlar savaş uçakları tarafından bombalandıktan sonra bölgeye Özel Harekât timleri indirildi ve helikopterlerle operasyona destek verildi. Bölgede 3 PKK’lının cesedi bulundu. 1 PKK’lının örgütün Tunceli’deki üst düzey sorumlularından biri olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!