Bombacı kadın terörist yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bombacı kadın terörist yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 20:16

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde bir başkomiserin ölümü, biri başkomiser 4 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin zanlılarından kadın terörist Remziye Yardımcı, tatbikat için Kuşadası'na getirildi. Yardımcı, büyük gizlilikle ve sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan tatbikattan sonra yakalandığı Alanya'ya gönderilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Kuşadası'nda 30 Nisan 2005 günü meydana gelen olayda, Atatürk Meydanı arkasındaki tuvalete bırakılan ve görevlinin dışarı çıkardığı şüpheli poşetteki bomba, bomba imha uzmanı Başkomiser 54 yaşındaki Yaşar Aykaç'ın müdahalesi sırasında patlamıştı. Kolu kopan ve iç organları parçalanan Bomba Büro Amiri Başkomiser Yaşar Aykaç şehit olmuş, Terörle Mücadele Şubesi'nden Başkomiser Yahya Murat Yavuz ile polis memurları Murat Bilgi, İsmail Doğan Atlı ve İsa Soydan yaralanmıştı.
Olayla ilgili olarak terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen iki teröristen 26 yaşındaki Remziye Yardımcı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yakalandı. Zanlının, bir başka eylem hazırlığı yaparken Aydın Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede şüpheli kişilerin kaldığı otele düzenlediği baskında yakalandığı öğrenildi.
Kadın terörist Remziye Yardımcı, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından bugün sabah saatlerinde tatbikat için bombalı eylemi gerçekleştirdiği Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne getirildi. Büyük bir gizlilik içinde ve sıkı güvenlik önlemleri altında yaptırılan tatbikatın ardından terörist zanlısı kadın Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Kuşadası'ndaki bombalı eylemin zanlısı Remziye Yardımcı'nın ilçeye ‘Davut’ kod adlı teröristle birlikte geldiği öğrenildi. İlçeye 28 Nisan 2005 günü otobüsle gelen iki teröristin, otelde oda kiralayıp keşif yaptıkları belirlendi. Remziye Yardımcı'nın 29 Nisan 2005 günü akşam saatlerinde Sahil Bulvarı Atatürk Anıtı yanındaki tuvale bombayı koyduğu, iki teröristin aynı gün otobüsle Mardin'e gittiği saptandı.
Kuşadası'nda gerçekleştirdiği eylemin ardından ‘Davut’ kod adlı diğer teröristle Mardin üzerinden Kuzey Irak'a kaçan Yardımcı'nın yeniden Türkiye'ye döndüğü ve örgütün görevlendirmesiyle bir başka eylem için iki teröristle birlikte Alanya'ya geldiği öğrenildi. Yardımcı'nın Aydın Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından, yeniden Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!