Bomba yüklü araç ile saldırı önlendi

Güncelleme Tarihi:

Bomba yüklü araç ile saldırı önlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 22:46

FIRAT Kalkanı harekâtına katılan Türk birliğine bomba yüklü araç ile saldırı girişimi son anda önlendi.

Haberin Devamı

Hürriyet, Menbiç-Cerablus hattında teröristlere yönelik yapılan nefes kesen operasyonun detaylarına, fotoğraf ve görüntülerine ulaştı. PYD kontrolünde olan Menbiç’te bomba yüklenen araç Türk birliğine sızarak eylem amaçladı. Bölgede uygulanan elektronik istihbarat şemsiyesiyle tespit edilen bombalı araç 24 saat boyunca takibe alındı. Havada İHA ve karadan istihbarat elemanlarıyla adım adım takip edilen araç Türk birlğinin konuşlu olduğu bölgeye girmeden nefes kesen operasyonla yakalandı.

Bomba yüklü araç ile saldırı önlendi

 24 SAATLİK TAKİP

Suriye’de bulunan Türk birliğine yönelik bombalı araçla saldırı düzenleceği istihbaratı üzerine MİT, bölgede çalışma başlattı. Bölgede uygulanan elektronik istihbarat şemsiyesiyle yapılan istihbarat çalışmasında PYD kontrolünde olan Menbiç’te 694875 Halep plakalı araca bomba yüklendiği ve eylemde kullanacağı belirlendi. 20 Ocak tarihinde Menbiç’ten ayrılan bomba yüklü araç, içinde iki YPG’li terörist ile tali yolları kullanarak Cerablus bölgesinde konuşlu Türk birliklerinin bulunduğu bölgeye sızmaya çalıştı. Havadan İnsansız Hava Araçları(İHA) ve karadan da istihbarat elemanları tarafından takibe alındı. Nefes kesen 24 saatlik takibin ardından bomba yüklü araç Türk Birliği’nin konuşlu bulunduğu Cerablus’a giriş yaparken operasyon için düğmeye basıldı.

Bomba yüklü araç ile saldırı önlendi

50 KİLO PATLAYICI YÜKLÜ

Haberin Devamı

MİT ajanları, Türk askerleri ve ÖSO’nun ortak operasyonda YPG/PKK’lı teröristler  Muhammed Rahim ve Hüseyin el Hamad sağ olarak yakalandı.  Bomba yüklü aracada el konuldu. Yapılan incelemede etki artırıcı demir bilyelerle güçlendirilmiş 50 kilo patlayıcı( A4-C4 karışımı bomba) imha edildi. Yapılan incelemede araçtaki bomba düzeneğinin PKK’nın, Türkiye’deki bombalı araçlı eylemlerinde kullandığı düzenek ile aynı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERİN ŞOK İFADELERİ

Gözaltına alınan teröristlerden Muhammed Rahim ifadesinde,  talimatı Menbiç’teki YPG/PKK komutanlarından Dindar ve Fırat kod isimli komutanlardan aldıklarını, abisinin ellerinde esir olduğunu ve eylemi yapmak için tehdid edildiğini söyledi.

Bomba yüklü araç ile saldırı önlendi


Örgütün eylem hücrelerinin çalışma sistemini de anlatan Rahim,  örtüğün sistemine göre kimsenin birbirini tanımadığını ve eylem için en az 3-4 şahsın görevlendirildiğini, örgütün bu sayede eğer şahıslardan birisi yakalanırsa kimse birbirini tanımadığı için hücrenin kalan kısmının deşifre olmasını engellemeyi amaçladığını ifadelerini kullandı. Diğer terörist Hüseyin el Hamad ise talimatı Menbiç’teki YPG komuta kademesinde aldıklarını, hedeflerinin Türk birliğine yönelik olduğunu söyledi. Hamad, 3 cocuğunun İstanbul’da çalıştığını, bu eylemi yapması için örgütün kendisine baskı yaptığını söylediği öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!