Bölükbaşı ve ÖzdaÄŸ'a son görev

Güncelleme Tarihi:

Bölükbaşı ve Özdağa son görev
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 08, 2002 12:43

Kırşehir ve Ankara eski Milletvekili Osman Bölükbaşı ile Afyon eski Milletvekili Muzaffer Özdağ için TBMM'de töreni düzenlendi. Daha sonra Kocatepe Camii'nde cenaze namazları kılındı.

Haberin Devamı

Türk siyasi tarihinin renkli simalarından Osman Bölükbaşı ile Milli Birlik Komitesi üyesi ve eski milletvekili Muzaffer Özdağ için Kocatepe Camii`nde tören düzenlendi.

Kocatepe Camii`nde, cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Buradaki törene, Bölükbaşı ve Özdağ`ın ailesi ve yakınları, Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Maliye Bakanı Sümer Oral, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Turizm Bakanı Mustafa Taşar, TBMM Başkan vekili Murat Sökmenoğlu, Genelkurmay İkinci BaşkanıOrgeneral Yaşar Büyükanıt, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, SP Genel Başkanı Recai Kutan, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin,BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ATP Genel Başkanı Tuğrul Türkeş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Ankara Valisi Yahya Gür, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, kapatılan RP`nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, eski MİT mensubu Korkut Eken, çok sayıda milletvekili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze namazı kılınırken, 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Ecevit, SP Genel Başkanı Kutan, kapatılan RP`nin Genel Başkanı Erbakanve Başbakan Yardımcısı Bahçeli, yan yana saf tuttular.

Bölükbaşı ve Özdağ`ın cenazeleri, namazdan sonra, tekbir ve alkış sesleri eşliğinde cenaze arabasına konularak Cebeci Asri Mezarlığı`na uğurlandı.

TBMM'DE TÖREN

Osman Bölükbaşı ile Alpaslan Türkeş'in dava arkadaşlarından Muzaffer Özdağ için düzenlenen törende Türk siyasi yaşamı tüm kesimleriyle temsil edildi.
    Â
ESKÄ° VE YENÄ° MHP'LÄ°LER YAN YANA
   Â
9'uncu CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel de ''Yakın dostu'' Bölükbaşı'nın cenaze töreni için Meclis'e geldi. Demirel'in, törenin baÅŸlamasına kısa süre kala gelmesi üzerine protokol yeniden düzenlendi. Demirel'in en önde yerini almasıyla törene katılanların tümü birer adım öne geçmek zorunda kaldılar.  Â

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Aydınlık Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuğrul Türkeş ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ön safta yan yana yerlerini aldılar. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker ve  Bölükbaşı ile farklı görüşleri taşıyan çok sayıda eski ve yeni siyasi de törene katıldı. Törende, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali'nin yanı sıra DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin de bulundu.

TBMM BaÅŸkanı Vekili Kamer Genç, Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı Mustafa Bumin, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, çok sayıda milletvekili, bürokrat ve vatandaÅŸ da törene katıldı.Â

Haberin Devamı

Bölükbaşı ve Özdağ'ın TBMM'den törenle uğurlanmasından sonra aileleri ''Başsağlığı'' dileklerini kabul etti.
   Â
TÃœRKÄ°YE BÃœYÃœK BÄ°R EVLADINI KAYBETTÄ°
   Â
Süleyman Demirel, tören bitiminde gazetecilerin sorusu üzerine, Osman Bölükbaşı'nın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Türkiye bir büyük evladını kaybetmiştir. Bir büyük siyasetçiyi kaybetmiştir. Milletin sevgilisi olmak kolay değildir. Allah rahmet eylesin'' dedi.

Demirel, tören sonrasında, TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin, DYP Grup Başkanvekili Nevzat Ercan, DYP Erzurum Milletvekili Ayvaz Gökdemir tarafından uğurlandı. Demirel,TBMM'den, ''Camide buluşmak üzere'' diyerek ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!