Bolu'da insanlık ayıbı

Güncelleme Tarihi:

Boluda insanlık ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 12:02

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yardım talebinde bulunan seyyar satıcıya, 50 YTL yardım için ilköğretim okulunun bahçesinin karını temizlemesi şartı kondu.

Mudurnu'ya bağlı Taşkesti Beldesi'nde yaşayan ve seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Muzaffer Alan, 16 aylık kızının tedavisini yaptırmak için Mudurnu Kaymakamlığı'na bağlı SYDV'ye müracaat ederek, yardım talebinde bulundu.

SYDV yetkilileri, Taşkesti İlköğretim Okulu'nun bahçesinin karını temizleme şartıyla Alan'a 50 YTL yardım yapılmasına karar verdi.

Alan, para yardımını alabilmek için eşi Birgül Alan'la birlikte okulda kar temizleme çalışmasına başladı, ancak SYDV'nin bu uygulamasına tepki gösterdi.
/images/100/0x0/55eb0139f018fbb8f8a4c8ae


Eşinin, kendisinin ve 16 aylık kızı Elif Sevgi Alan'ın hasta olduğunu belirten Muzaffer Alan, “50 YTL'lik yardım için bizden okulun karını temizlememiz isteniyor. Ayağımdaki yazlık ayakkabı ile karın içinde hasta hasta uğraşıyoruz. Çocuğumu doktora bile götüremeden buraya kar temizlemeye geldik, ancak bundan sonra bize yardım yapılacakmış” diye konuştu.

SYDV yetkilileri, Alan'a para yardımının kar temizliği bittikten sonra heyet kararıyla verileceğini bildirdiler. Yetkililer, ayrıca çalışabilecek güçte olan kişilere yardım yapılması için bazı kamu hizmetlerini yapmaları şartı koyduklarını kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!