Bolu'da bir köy karantinaya alındı

Güncelleme Tarihi:

Boluda bir köy karantinaya alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 15:20

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde 20 büyükbaş hayvanın öldüğü, 20'den fazlasının da hastalandığı köy, karantina altına alındı.

Haberin Devamı

Aşağı Sayık köyünde, 4 günde 20 büyük baş hayvan öldü, 20'den fazla büyükbaş hayvan hastalandı.

Dörtdivan Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, 5 veteriner hekimin çalışma yaptığı köyde, hayvanların ölüm sebebi henüz belirlenemedi. Yetkililer, hayvanların ölüm sebebinin, Ankara'ya gönderilen tahlil sonuçlarının gelmesiyle ortaya çıkacağını bildirdi.

Köy Muhtarı Hüseyin Çankaya, Cumartesi günü hayvanların ölmeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Önce 2 hayvan öldü. Bu güne kadar 20 tane hayvan öldü ve 20'den fazla hasta hayvanımız var. Her saat başı bir hayvanımız daha hastalanıyor. Ölmek üzere olan hayvanları kesiyoruz. Etleri, soğuk hava deposu olmadığı için vatandaşın bir kısmı suda saklıyor, bir kısmı buzdolabına koyuyor, derin dondurucusu olan oraya bırakıyor ama yeterli olmuyor. Bir evde dört tane hayvan ölüyor ve hayvanların her birinin ağırlığı 300 kilogram.”

Haberin Devamı

Sahiplerinin hasta hayvanların başında bıçakla beklediklerini ifade eden Çankaya, “Mal canın yongası derler. Ne yapsın vatandaşımız. Köyde 75 hane var ve toplam 100 büyükbaş hayvan bulunuyor. Bu gidişle bütün hayvanlarımız telef olacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!