Bölücü oyunun figüranı olmayız

Güncelleme Tarihi:

Bölücü oyunun figüranı olmayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanlarından Kürt-Türk çatışmasından kaçınmaları uyarısında bulunurken, "MHP ne çatışmanın tarafı ne de vatanı bölmek isteyenlerin hazırladığı oyunun figüranı olacak" dedi.

Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu’da varlık gösteremedikleri iddiasında olan AKP’nin, MHP’yi kavgaya çekmek için sinsi plan peşinde olduğunu savundu. Bahçeli, dün il başkanları ve belediye başkanlarıyla görüştü. Bahçeli, basına kapalı yapılan toplantısıda "2009 yılı hem yerel seçimlerin yapılacağı hem de partimizin 40.yaşını kutlayacağı yıl olacak. Bu nedenle sizden büyük bir kucaklaşma ve partimizi iktidar alternatifi olarak zafere taşımanızı istiyorum" dedi.

Başkan adayları kasımda

Toplantıda, belediye başkan aday adaylarının Kasım sonuna kadar tespit edilmesi kararlaştırılırken, iktidar partisinin avantajlı muhalefet partilerinin dezavantajlı olduğu yerel seçimde zor olan başarının sağlanması için propaganda sürecinin erken başlatılması benimsendi. MHP’li 248 belediye başkanından, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunmayanların yeniden aday gösterilmesi de ağırlık kazandı. Diğer partilerle yerel bazda işbirliğine açık olunması ilkesi üzerinde uzlaşı sağlandı. Özellikle ANAP ve DP’nin merkez sağda kaybettiği seçmen ve belediyeler hedef alınarak, bu partilerden isimler de aday gösterilecek. Kadın belediye başkan adayının artması için kadın aday adaylarından adaylık ücreti alınmayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!