Bölgeye 3. yol olarak gideceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bölgeye 3. yol  olarak gideceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin “Kürt sorununun çözümünde 3. Yol” arayışıyla ilgili olarak, “Hafta sonu 3 gün Van’da; Van denizinin kenarındaydım. Orayla ilgili olarak bir sağırlar diyaloğu vardı. Biz bir şey söylüyorduk, onlar duymuyordu, onlar bir şey söylüyordu, biz duymuyorduk. Bir araya gelip dinlemeyi öğrendik, ortak payda oluşturabileceğimiz gördük” dedi.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında şunları söyledi: “Toplantıda Kürt sorununu da tartıştık. Biz olaya Doğu ve Güneydoğu sorunu olarak bakıyorduk, Kürt sorunu da bunun bir parçası, ama olay sadece bir Kürt sorunu değil, ekonomik, sosyal, kadına yönelik şiddet, örgütlenme sorunları var. Olay bizim düşündüğümüz gibi bir üçüncü yol olayıdır. Etnik kimliğe saygılı inançlara saygılı, ama insan odaklı insanı kucaklayan aileyi kucaklayan bir bakış açısına ihtiyaç var, biz o bölgeye üçüncü yol olarak gideceğiz. Van’da halkla buluştuk elimizi uzattık havada kalmadı.

Onur projesi

Aile Sigortası, bir barış, insan onuru projesidir. Başbakan, ‘Çarptım, hesabını yaptım; yıllık tutarı 24 milyar lira’ diyor. Yaptığı hesap dolayısıyla matematik bildiği konusunda endişem var. 12 milyon 715 bin kişi; çarptık 600 TL ile ayda 7 milyar 600 milyon lira. Çarptık 12 ile, 91 milyar lira. Kim hesap bilmiyor? Bizde derlerdi ya ‘kerrat cetveli’ öğrenememiş.

Beygirden düştün

Aile Sigortası’nı açıkladığım toplantının çıkışında kalabalık nedeniyle farklı bir merdivenden indim diye Başbakan buna ağzına aldı. Sayın Başbakan, 4 kişinin tuttuğu beygirin üstünden düştün. Sana bir şey dedik mi? İlacını aldın veya almadın veya dozunu fazla
kaçırdın arabada kaldın; balyozla arabanın camını kırdılar, seni dışarı çıkardılar. Sana bir şey dedik mi? Futbol oynarken sağ kolunu kırdın, benim bildiğim top ayakla oynanır, nasıl kırdın kolunu? Benim bindiğim merdiveni diline doluyorsun. İnsanda biraz ahlak olur. Sen Başbakansın. İnsan biraz adam olur, dürüst olur, delikanlı olur. Sen Kasımpaşa’yı da perişan ettin.

‘Van Denizi’

Vanlılar Van gölüne ‘Van Denizi’ der. Senin haberin yoksa ben ne yapayım? Cehalet desem biraz kaba kaçacak. Bakanların ‘Van Denizi Kıyı Temizliği Günü’ düzenledi. Onlara da mı sormadın? Ne dedik? Delikanlı ve adam olacaksın, ufak işlerle uğraşmayacaksın. Demiş ki ‘Bunların kılavuzu kim?’ Benimki Van halkı. Senin kılavuzun kim çık söyle. Her şeyi araştırıyorlar. Bula bula Van denizini buldular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!