Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2001 00:00


Haberin Devamı

MANAVGAT

İtfaiyeye modern araç

Manavgat Belediyesi ilçedeki yangınlara daha etkili müdehale etmek için son model bir itfaiye aracı aldı. 5 ton su kapasiteli ve 300 litre köpük atabilen itfaiye aracının 18 metrelik merdivenle de yüksek binalarda çıkacak yangınlarda etkili olacağı açıklandı. Yaklaşık 35 milyar liraya mal olan itfaiye aracının hizmete girmesiyle ilgili belediye önünde bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Manavgat Belediye Başkanı Mehmet Çapraz, ‘‘29 personel ve 4 itfaiye aracımız vardı. Yeni aracımızla birlikte kurumumuz daha da güçlendi’’ dedi.

GAZİPAŞa

Serakent oldu

Gazipaşa'da seracılık faaliyeti her geçen yıl katlanarak büyüyor. İlçede 15 bin dönüm arazi üzerinde devam eden seracılık faaliyetinden elde edilen ürünler, Türkiye'nin turfanda sebze ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor.

İlçeye hakim tepelerden bakıldığında sera denizi görünümünde olan Gazipaşa'nın gelişmesinin bu faaliyete bağlı olduğunu söyleyen İlçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, seracılık faaliyetinin köylerde de yoğunlaşması için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Aslan, ‘‘Her çeşit ürünü serada üretmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak da ilçe halkına her türlü yardımı yapmaya hazırız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!