Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2001 00:00


Haberin Devamı

KAŞ

Yalancı bahar

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ağaçların çiçek açmasına neden oldu. İlçeye bağlı Gelemiş Köyü yamaçlarında yetişen bulunan bademlerinin zamansız çiçek açması görenleri şaşırttı. Uzun zamandır böyle durumla karşılaşmadıklarını söyleyen yöre halkı, ‘‘Bu kış havalar normal sıcaklıklarının çok üstünde seyretti. İklimdeki bu değişiklik bitkileri de etkiledi. Ani hava değişiklikleri meyvelere çok zarar verebilir. Bunun önlemini almaya çalışıyoruz’’ dedi.

BELEK

Lolipop'a damat aranıyor

Belek Club Hotel Bellis'in sevimli maymunu Lollipop'a damat aranıyor. Otelin Atçılık ve Hayvancılık Şefi Denise Sözmen, 4 yaşındaki Lollipop'un bir yıl önce Ankara'dan alındığını söyledi. Sevimli maymuna bir eş aradıklarını belirten Sözmen, ‘‘Lollipop beni annesi gibi seviyor’’ dedi.

Sevimli şempanzeyi diğer maymunlardan ayıran bircok özelliği olduğunu bildiren Sözmen ‘‘Örneğin Lollipop muz sevmez. En sevdiği yiyecekler süt, pasta ve armuttur. Ancak şimdi bir eş istiyor. Biz de arıyoruz’’ dedi. Sözmen Lollipop'un Bellis'te kalan miniklerin de neşe kaynağı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!