Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİPAŞA

Selçuklu izleri

Gazipaşa'da Selinus Kalesi'nin yaya yolu yapımında çalışan işçiler, kale surlarının içinde resimlerle süslü bir mekan buldu. Alanya Müze Müdürü İsmail Karamut'un tarihi mekanda yaptığı incelemeler sonunda, buranın Selçuklular zamanında yapılan ana giriş kapısı olduğu anlaşıldı.Alanya Müze Müdürü İsmail Karamut kilise olduğu zannedilen yerin Selçuklular zamanında yapılan ana giriş kapısı olduğunu söyledi. İsmail Karamut, ‘‘Bu süsler Selçukluların Gazipaşa'ya geldiklerini teyit etti’’ dedi.

BURDUR

Evlere yemek servisi

Burdur Belediyesi tarafından Ramazan ayında fakir ailelere yönelik yemek dağıtımına başlandı. Burdur Belediye Başkanı Nejdet İlgün, üç yıldır belediyeye bağlı huzurevi yemekhanesinde hayırsever vatandaşların katkısıyla yemeklerin yapıldığını ve bu yemeklerin de zabıta tarafından evlere dağıtıldığını söyledi.

Bu yıl da ihtiyaç duyan ailelere kuru gıda yardımı yapılacağını açıklayan başkan İlgün, ‘‘Hiçkimseyi aç ve açıkta bırakmayız. Yeter ki bize bildirilsin veya belediyemiz tarafından kurulan halk-danış servisimize başvursun. Biz gerekli incelemeyi yaptıktan sonra yardım yapmaya hazırız’’ dedi.

BAYAT

Zam furyası

Afyon'un Bayat İlçesi'nde ekmek, çay ve berber ücretlerine zam yapıldı. Daha önce 260 gram ekmek 75 bin liradan satılırken, yeni ücretlendirmeyle ekmek fiyatı 100 bin liraya yükseldi. Kahvehanelerde bir bardak çayın fiyatı da 50 bin liradan 75 bin liraya çıkarıldı. Belediye berber ücretlerinde de değişiklik yaptı. Son değişikliğe göre sakal ve saç traşı 900 bin liradan 1 milyon 150 bin liraya yükseltildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!