Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİPAŞA

Godzillalar çok ağır

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yetişen dev godzilla kabaklarını yetiştirildikleri yerden ayırıp depolara taşımakta büyük güçlük çekiliyor. Her biri 50-130 kilogram arasında değişen ağırlıkları ile dev kabaklar ancak birkaç kişinin biraraya gelmesiyle taşınabiliyor. Dev kabakları taşımak ise üreticilerin saatlerce zamanını alıyor.

KALE

Mini müze ilgi gördü

Noel Baba Vakfı tarafından Kale'de bulunan dünyaca ünlü Noel Baba Kilisesi bahçesine konulan küçük mini müze turistlerin ilgi odağı oldu. Rusya'dan toplanan Noel Baba maketleri küçük bir cam vitrine yerleştirildi.

İlçeye gelen turistler küçük müzeyi incelemeden geçmezken turizmciler, bu maketlerin üretilip satılmasını istiyor. Maketleri yöredeki genç kızların yapabileceğini söyleyen turizmciler, ‘‘Maketler ilçemize kazanç kapısı olabilir’’ dedi.

ALANYA

Ulaş’ta sakin bir plaj

Alanya'ya 6 kilometre uzaklıkta bulunan Karayolları İşletmesi'nin Ulaş Dinlenme Tesisi, ilçenin ilk ve tek ücretli plajı. Sessizliği seven yerli ve yabancı tatilcilerin tercih ettiği plajlar arasında yer alan Ulaş Dinlenme Tesisleri, duş, wc, piknik alanı ve plajı ile hizmet veriyor. Giriş ücretinin kişi başı 300 bin lira olduğu plajdan elde edilen gelir Karayolları Vakfı'na kalıyor.

KORKUTELİ

Kültür mirası yıkılıyor

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Selçuklu dönemine ait Alaaddin Medresesi ile hamamlar ilgisizlik yüzünden birer birer yıkılıyor.

Antalya Fethiye'ye karayolu üzerindeki tarihi eserleri kurtarmak için bazı girişimlerde bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, ‘‘Burayı müze haline getireceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!