Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

AĞLASUN

Karanfil güldürdü

Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde ekimine 1999 yılında pilot proje olarak başlanan sprey karanfili çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçen yıl karanfilde yaşanan hüsran bu yıl yerini kazançlı bir yıla bıraktı.

İHRAÇ EDİLİYOR

Hem iç, hem de dış piyasada alıcısı bulunan sprey karanfiller İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından sık sık denetleniyor. 7 renkte üretilen sprey karanfiller Antalya'daki çiçek ihraç firmaları tarafından da kapışılıyor.

MANAVGAT

Tarifeli develer

Manavgat'ta belediye develere karşı savaşta yeni bir uygulama başlattı. Develeri uzun süreden beri sahillerden uzaklaştırmaya çalışan belediye yetkilileri Manavgat Şelalesi'nde deve turları için bir alan ayırdı.

Turistlerin büyük ilgi gösterdiği develer tarifeli olarak bu alandea hizmet vermeye başladı. Develerin bulunduğu alana yerleştirilen bir tabelada ise develerin ücret tarifeleri ilan edildi.

Doğan SÖNMEZ /DHA

GAZİPAŞA

Muz küçüldü

Gazipaşa'da açık ziraat tarla muzunun turfandası çıktı. Muz Üreticileri, muz meyvesinin geçtiğimiz yıllara oranla giderek küçüldüğünü söyledi. Bu yılın ilk aylarında yaşanan don olayının muz üretimini olumsuz etkilediğini belirten çiftçiler, muzun boyunun bu yüzden küçüldüğünü anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!