Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

EĞİRDİR

Kabin çöplüğü

TÜRK Telekom Müdürlüğü Side Depoları tahrip edilmiş telefon kabinleriyle doldu. Duyarsız vatandaşların hor kullandıkları ve zarar verdikleri telefon kabinleri Side deposunda etrafa atılı şekilde bekliyor. Yetkililer her yıl milyarlarca lira zarara neden olan telefon, kabin, tel ve kablo tahribine çözüm bulamazken, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyor.

GAZİPAŞA

Yerçileği ucuzladı

GAZİPAŞA'da havaların ısınmasıyla birlikte yerçileği fiyatları 1 milyon liradan 250 bin liraya düştü. İlçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, ‘‘Çilek bakımı kolay bir ürün. Masrafı az ve don riski de yok. Bu unsurlar tabii ki fiyatlara da yansıyor’’dedi.

NET KAR 1 MİLYAR

Aslan, iyi bakılan yerçileği seralarının dönümünden net bir milyar kar sağlanabildiğini de belirterek, ‘‘İlçe genelinde 2 bin 500 dönüm alanda üretim yapıyor. Önümüzdeki yıllarda bu alan ikiye katlanabilir’’ diye konuştu.

M. Ali UYSAL /DHA

SERİK

Merkez Mahallesi Muhtarı Mehmet Kiremitçi 1993’te inşaatına başlanan endüstri meslek lisesinin bitirilmesini istedi. Şu ana kadar yarısının tamamamlanabildiğini söyleyen Kirmetçi, ‘‘Eğer bakanlık yapmayacaksa bunu açıklasın. Biz kendi okulumuz kendimiz yaparız’’ dedi.

İnşaatın bir süredir ahır olarak kullanıldığını belirten Kiremitçi, ‘‘Devletimiz okul inşaatını tamamlamadığı her yıl zarar ediyor. 100 milyar liraya bitecek okul şimdi 1 trilyona bitecek. Boşa gidecek bu kadar paraya yazik değil mi’’ diye sordu.

Kemal KILINÇ / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!