Bölgede dengeleri değiştirecek anlaşma

Güncelleme Tarihi:

Bölgede dengeleri değiştirecek anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 15:41

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Katar’da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması Davutoğlu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda imzalandı. Başbakan Davutoğlu, "Ortak savunma projelerinde işbirliği konusunda büyük imkanlar var.. Ayrıca bugün de Katar'da ortak askeri üssümüz devreye giriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Katar ile artan stratejik işbirliği kapsamında, savunma sanayi alanında birçok Türk şirketinin Katarlı muhataplarıyla görüştüğünü söyledi.

Davutoğlu, Katar'ın Başkenti Doha'da Türk-Katar İş Forumu Toplantısı'nda yaptığı ve televizyonlardan canlı yayınlanan  konuşmasında, "Katar ile artan stratejik işbirliğimiz kapsamında savunma sanayi alanında birçok şirketimiz Katarlı muhatapları ile görüşüyor. Özellikle ortak savunma projelerinde işbirliği konusunda büyük imkanlar var.. Ayrıca bugün de Katar'da ortak askeri üssümüz devreye giriyor" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Katar’da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması Davutoğlu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda imzalandı.

Haberin Devamı

Anlaşma, Davutoğlu ve Şeyh Abdullah'ın başkanlık ettiği heyetlerarası görüşmede, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyya tarafından imzalandı.

Başbakan Davutoğlu'nun, Katar temasları kapsamında bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Unsur Komutanlığını ziyaret edeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!