Boko Haram rehine olayıyla ilgisini reddetti

Güncelleme Tarihi:

Boko Haram rehine olayıyla ilgisini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2012 09:53

Nijerya'da aşırı dinci Boko Haram örgütü, İtalyan ve İngiliz rehinelerin kaçırılması eylemine karıştığı iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

Boko Haram sözcüsü, gazetecilere telefonla yaptığı açıklamada, kaçırma eyleminin arkasında olmadıklarını belirtti.

Adının “Abul Kaka” olduğunu belirten sözcü, “Biz asla kaçırma eylemlerine karışmıyoruz. bu, bizim tarzımız değil, asla fidye istemiyoruz” diyerek, suçlamaların “gülünç” olduğunu ifade etti.

Sözcü, Nijerya hükümetinin iddiaları araştırması ve rehin alma eylemine gerçekten karışanları bulması gerektiğini belirterek, “Beceriksizliklerini saklamak için bizden yararlanmamalılardı” diye konuştu.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, İtalyan ve İngiliz rehinelerin Boko Haram örgütüne bağlı militanlar tarafından öldürüldüklerini ve faillerin yakalandığını açıklamıştı.

Jonathan, Boko Haram militanları tarafından Sokoto eyaletinde iki rehinenin öldürülmesini kınadığını belirterek, kanlı eylemin tüm faillerinin güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalandığını söylemişti.

Haberin Devamı

Nijerya'da son dönemde saldırı ve suikastlerini artıran Boko Haram örgütü Mayıs 2011'deki kaçırma eyleminden dolayı ilk kez sorumlu tutulmuştu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Nijerya'da rehin alınan bir İngiliz ile bir İtalyan'ın öldürüldüğünü açıklamış, Chris McManus ve Franco Lamolinara'yı rehin alanların, internet üzerinden bu kişileri öldüreceği tehdidinde bulunması üzerine Nijeryalı ve İngiliz güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu düzenlediğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!