Boğuluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Boğuluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'nın havası kirlendi. Kontrolsüz yakıt tüketimi nedeniyle rahat nefes alınamıyor

ANTALYA'da gözlerden kaçan tehlike, havaların kapanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Sis, bulutlar ve rüzgarsız ortam biraraya gelince hava kirliliği de had safhaya ulaştı. Kenti boğan ve nefes almayı zorlaştıran kirlilik konusunda yetkililer açıklama yapmıyor.

KAÇAK KÖMÜRLER

Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmayan kirlilik oranları konusunda, vatandaşlar büyük bir endişe duyuyor. Belediyeler de kente sokulan kaçak kömürle ilgili denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri son günlerde tonlarca kaçak kömür ele geçirdi.

DIŞARI ÇIKMAYIN

Antalya Devlet Hastanesi Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Recep Koç, hasta ve yaşlılar için riskli günlerin başladığına dikkat çekerek, ‘‘bu tür havalarda özellikle astım, kalp, damar ve akciğer hastaları ile yaşlılar kesinlikle dışarı çıkmasın’’ dedi.

Siste risk artıyor

Antalya Devlet Hastanesi Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Recep Koç, ‘‘Tedbirler biran önce alınmalı. 1952 yılında Londra'da meydana gelen toplu ölümlerin bir benzerinin ülkemizde ve kentimizde yaşanmasını istemiyorsak, hava kirliliğini çözmeliyiz. Bu sorun kendini göstermeye başladı. Sisli günlerde, eğer rüzgar da yoksa hastalanma riski iki kat daha artar’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!