'Boğazın incisi' Fransa basınında

Güncelleme Tarihi:

Boğazın incisi Fransa basınında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 10:40

Fransa'nın yüksek tirajli dergilerinden “Paris Match”, 2006 yılı Aralık ayı sayısında, Türkiye'ye büyük yer ayırdı.

Haberin Devamı

“Paris Match” Türkiye'nin turizm güzelliklerini övdüğü sayısında, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Türkiye'nin turizm değerlerine dair yaptığı açıklamalara yer verdi.

Türk-Fransız ilişkilerinin bütün detaylarına yer verilen dergide, Nobel Ödüllü Türk edebiyatçısı Orhan Pamuk'un eserlerinin 40 ayrı dile çevrilmesinden övgüyle bahsedildi.

Haberi okurlarına “Türkiye boğazın incisi” başlığıyla veren Paris Match, Türkiye ekonomisinin dünyanın en güçlü 20 ülkesi arasında bulunduğuna işaret etti.

Sabancı ailesi ve üniversitesi ile Sakıp Sabancı Müzesi'ne geniş yer verilen dergide, THY, Formula yarışları, mavi tur ve yağlı güreş kültürü de önemli yer buldu.

Türk tekstilinden, futboluna, Bogaz Köprüsü'nden Nemrut'a, Mevlana'ya, Ürgüp'teki Peribacalarından golf alanlarına ve turizm çeşitliliğine yer veren dergi, Türkiye'nin doğal güzelliklerini fotoğrafla Fransızların beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Paris Mach'te, Türkiye'nin turizm potansiyelini de övdüğü sayısında, 2010 yılında 30 milyon turist hedeflediği de anlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!