Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 10:42

Kobani’ye yönelik IŞİD’in kuşatması 29’uncu güne girerken ölüm haberleri de gelmeye devam ediyor. Dün gece ölüm haberi yayılan isimlerden biri Boğaziçi’li S. Nejat Ağırnaslı. Babası Hikmet Acun oğlunun ölümü üzerine yayınladığı mesajda “Oğlumu, yoldaşımı, Nejat’ı Kobani’de kaybettim” dedi. Nejat Ağırnaslı’nın dedesi Niyazi Ağırnaslı ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Kobani’de YPG güçleri ile IŞİD mensupları arasındaki çatışmalar dün gece Doğu ve Güneybatı Cephesi’nde yoğunlaştı. YPG kaynakları bu çatışmalarda onlarca IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Dün gece yayılan haberlerden biri ise IŞİD’e karşı YPG cephesinde savaşan Nejat Ağırnaslı’ya ilişkin oldu. Ağırnaslı’nın hangi noktada ve nasıl yaşamını yitirdiği henüz açıklanmadı.

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Ağırnaslı’nın Kobani’ye ne zaman gittiği ise henüz bilinmiyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan Ağırnaslı 2011’de de KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de öldürüldü

Haberin Devamı

BABANIN MESAJI: HER ACI BÜYÜKTÜR

Nejat Ağırnaslı’nın babası Hikmet Acun’un oğlunun ölümü sonrası kısa bir mesaj yayınladı. Baba Acun mesajında “Oğlumu, yoldaşımı, Nejatım’ı Kobane’de kaybettim. Önünde çok parlak başka hayatlar varken o devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu. Beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyüktür. Tekrarı yoktur. Onun önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Dün gece Kobanê’de öldürülen Ağırnaslı’nın dedesi Niyazi Ağırnaslı ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatlığı yanı sıra TİP senatörlüğü yaptı. Öte yandan Ağırnaslı'nın mensubu olduğu yapıdan yapılan açıklamada ise Ağırnaslı'nın Ağırnaslı'nın 22 Eylül 1984 doğumlu olduğu kaydedildi.

Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de öldürüldü

Serkan Tosun isimli genç de geçtiğimiz yıl eylül ayında Kobani'de yaşamını yitirmişti.

...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!