Boğaziçi Üniversitesi'nde saldırgan dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesinde saldırgan dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 13:45

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde bulunan kız yurduna giren kimliği belirsiz bir kişi, odasına girdiği genç kızı jiletle yaralandıktan sonra kayıplara karıştı. Güvenlik önlemlerinin arttırılmasını isteyen öğrenciler, korkunç saldırı protesto etti. Üniversite yönetimi ise konu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Olay sabah saat 06.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde bulunan üniversiteye ait 1. Kız Yurdu'nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaz okulu olduğu için öğrencilerin kaldığı yurda giren kimliği belirsiz bir kişi, odaların tek tek kontrol ettikten sonra 5. kata çıktı. Bu kişi, tek başına kalan bir öğrencinin odasına girdi. Bu sırada genç kız uyandı. Öğrenci ile bu kişi arasında arbede yaşandı. Elinde jilet bulunduğu öğrenilen saldırgan genç kızı ellerinden yaralandı. Öğrencinin çığlıkları üzerine yan odada kalan öğrenciler ile yurdun güvenlik görevlilerinin yardıma geldiğini gören saldırgan, olay yerinden kaçmayı başardı.

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ

Boğaziçi Üniversitesinde saldırgan dehşeti

Üniversitenin Kuzey Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup saat 16.00 sıralarında Güney Kampüsü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe bazı erkek öğrencilerin de katılarak destek verdiği görüldü. Grup, yürüyüş boyunca alkışlarla saldırıyı protesto ederken, 'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Kadınlar sokağa hesap sormaya' şeklinde sloganlar attı. Güney Kampüsü'ne gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı. /Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Olayın duyulması üzerine kampüs içindeki bütün yurtlarda kalan öğrenciler yaşanan olaya tepki gösterdiler. Örenciler, sabah saatlerinde yurt önünde arkadaşlarına yapılan saldırıyı protesto etti. Yaralı kız öğrenci tedavisinin ardından taburcu edilirken polis kaçan saldırganının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinden yola çıkarak bu kişiyi arıyor.


Haberin Devamı


GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI

Haberin Devamı

Saldırının meydana geldiği sırada yurtta kalan kız öğrencilerden biri, "Bugün sabah saat 06.00 sıralarında erkek sesleriyle uyandık. Aynı odada kaldığım bir arkadaşım hemen sesin geldiği üst kata çıktı. Sonra yanımıza gelerek üst katta kalan bir kıza elinde jilet olan birinin saldırdığını söyledi. Bunun üzerine biz de giyinip dışarı çıktık. Arkadaşımızı gördüğümüzde elinde ve kolunda kan vardı, elinde kesikler olduğunu gördük. Güvenlikçiler saldırganı kovalamışlar ancak yetişememişler. Olay, polise ve ilk yardım ekiplerine haber verildi. Arkadaşımız ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ise olayın yaşandığı odada incelemelerde bulundu" dedi.

Haberin Devamı

SALDIRGANI GÜVENLİK KAMERASINDA GÖRDÜLER

Olaydan sonra polisin güvenlik kameralarını incelediğini ifade eden öğrenci, saldırganın binaya yangın merdiveninden girdiğinin tespit edildiğini söyledi. Kız öğrenci, "Polis kameraları izlerken biz de izledik bu görüntüleri. .Görüntüdeki saldırganı yurtta kalan bazı arkadaşlarımız gece saatlerinde kampüs içinde de görmüşler. Görüntülerde bu kişinin tek bir odaya değil birden fazla odaya girip kontrol ettiğini gördük. Saldırıya uğrayan arkadaşımızn odada tek başına kaldığı için saldırıya uğradığını düşünüyoruz. Yaralı arkadaşımı ambulansta gördüm. Saldırgan kendisine sesini çıkarırsan 'seni keserim' demiş. Ancak arkadaşımız buna refleks göstererek elleriyle engel olmaya çalışmış. Bu nedenle ellerinde kesikler var" diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTIRILMASINI İSTEDİLER

Kampüsün güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını dile getiren öğrenci, "Güney Kampüsünün üç kapısı var. Buralarda kimlik kontrolü var. Ancak ben dün akşam kendi kimliğimi göstererek üç arkadaşımı soktum. Ziyaretçi defteri tutuyor ancak arkadaşlarım bu deftere kayıt yapılmadı. Güvenlik var ancak yeterli değil" dedi.

Kuzey Kampüsü'nde kalan bir erkek öğrenci ise "Bizim yurtlarda düzenlenen protestolarla olaydan haberimiz oldu. Bazı arkadaşlarımız olayı megafonla kampüs içinde duyurdular. Okulumuzda böyle bir şeyin olması bizi tedirgin etti. Güvenlik olarak kendimizi çok rahat hissedemiyoruz. Kampüs içinde güvenliğin biraz daha artırılmasını en azından girişlerde kimin girip çıktığının belli olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesinde saldırgan dehşeti

Saldırının gerçekleştiği Güney Kampus 1. Kız Yurdu

ÜNİVERSİTE: RESMİ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTIR

Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır.

Söz konusu saldırı Twitter'da da tepkilere neden oldu. İşte o tepkilerden bazıları:

BAKMADAN GEÇME!