Boğaziçi Köprüsü kapanmaz İstanbullu mağdur olmaz

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Köprüsü kapanmaz İstanbullu mağdur olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 02:18

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü’nün bakıma alınacağını doğruladı.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, “Köprüler de insanlar gibidir. Yaşlanıyorlar. Bakıma ihtiyacı var. Telaşa gerek yok. Gereken tedbirler neyse alıp bakımı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü’nün bakıma alınacağını doğrulayarak, bu konuda panik yapılmamasını, İstanbulluların mağdur edilmeyeceğini söyledi. Henüz çalışmaların başlamadığını vurgulayan Yıldırım, gerekirse şerit kısıtlaması gelebileceğini, gece çalışma yapılıp gündüz trafik verilebileceğini belirtti. Yıldırım, “Diğer yandan da 3’üncü köprü başlayıp hızlı şekilde tamamlanırsa böyle sorunlarla daha az karşılaşırız” dedi.

Tedbirler alınacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği açılışlara katıldığı İzmir’de, İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nün bakımıyla ilgili soruları yanıtlayan Binali Yıldırım, “Köprüler de insanlar gibidir. Bakıma ihtiyacı var. Yaşlanıyorlar. Araçların 1000, 10 bin, 30 bin 100 bin kilometrede bir bakıma ihtiyacı varsa, köprünün de küçük büyük bakım periyoduna ihtiyacı vardır. Bu çerçevede 2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü, birinci köprü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok. İstanbullular mağdur olmayacak. Gereken tedbirler neyse alıp bakımı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. İstanbul’da bir numaralı sorunun trafik olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Köprü bakıma alınsa da alınmasa da bugün itibariyle birinci köprüden 200 bin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 250 bin araç geçiyor. Kapasitenin üzerinde çalışıyor. Trafiği en az etkileyecek tarzda bir bakım programı gerçekleştirilecek. Endişeye gerek yok. Bu konudaki paniği ve telaşı anlamış değilim. Ne köprü kapanıyor, ne çalışma başlatıldı. Lütfen sakin olalım. Köprünün sadece 2013’te büyük bakımı var. Daha kapsamlı bir çalışma demek. Bunu yaparken mutlaka İstanbullunun ihtiyaçlarını da göz önüne alacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!