Boğazı kesilerek öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Boğazı kesilerek öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2008 07:49

ZONGULDAK’ta, camı kırıp pencereden içeriye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ‘Saat 24.00’e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın’ yazılı not bırakılıp, yatağında uyurken kaçırılan 3 yaşındaki Sümeyye'nin boğazı kesilmiş halde cesedi bulundu.

Haberin Devamı

38 yaşındaki Ferdane C., kızı Sümeyye'yi uyutup, evde bulunan annesi duyma özürlü olduğu için hırsızlara karşı tedbir amacıyla kapıyı da kilitleyerek büyük kızı Şule'yi okuldan almaya gitti. Kızı Şule ile birlikte saat 17.30 sıralarında eve dönen Ferdane C., Sümeyye'yi kontrol etmek için odasına girdi. Kapıyı açtığında kızı Sümeyye'yi yatağında bulamayan Ferdane C., hemen camı kırılan pencereye koştu. Pencerenin önüne, ‘Saat 24.00’e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın’ yazılı not bulan Ferdane C., durumu polise bildirdi.


SAAT 21.30'DA CESEDİ BULUNDU

Olay yerine gelen polis ekipleri, yakınlarının bilgisine başvurup çevrede araştırma başlattı. Ekipler, saat 21.30 sıralarında, eve yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ara sokaklardan birinde, çöp bidonun yakınına bırakılmış çuval içinde bir çocuk cesedi buldu. Boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenen çocuğun kaçırılan Sümeyye C. olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı


Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, henüz kızlarının öldürüldüğünden habersiz olan anne Ferdane ile işten gelen eşi 39 yaşındaki Ali Osman C.’yi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında ailenin komşularının de ifadesine başvuruldu.


Küçük kızın öldüğünden habersiz olan ailenin bir yakını, “Olayı öğrenince eve geldim. TTK’da madenci olan eşi işteyken Ferdane, büyük kızını almak için okula gitmiş. Evde de o sırada annesini bırakmış. Annesinin kulakları duymadığı ve daha önce de evde hırsızlık olayı olduğu için Ferdane kapıyı kilitlemiş, küçük kızının yattığı odasındaki pencerenin arkasına da odun koymuş. Ancak Ferdane okula gittiği sırada pencere camını kırarak çocuğu almışlar. Bir de not bırakmışlar, 5 bin YTL para istemişler. Para verilmez ise, çocuğu öldüreceklerini söylemişler. Polis notu aldı. Ferdane ve eşinin hiç kimseyle bir husumeti yoktu”


Olay yerinde yapılan incelemenin ardından küçük çocuğun ceseti, otopsi için Zonguldak Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, polis, olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.

ABLASININ DOĞUP ÖLDÜĞÜ GÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Haberin Devamı

3 yaşındaki Sümeyye, 24 Aralık 2004’te doğduğu gün yaşamını yitiren ablası Gülsüm C.’nin mezarının yanında toprağa verildi.

Sümeyye için Ereğli İlçesi’ne bağlı Sakallar Köyü mezarlığında ikindi namazından önce cenaze namazı kılındı. Cenazeye, küçük kızın gözaltında bulunan annesi Ferdane ile babası Ali Osman C. katılmazken, anneannesi Hekime T., amcaları ve yakınları hazır bulundu.

Küçük kız, 4 yıl önce 24 Aralık’ta dünyaya geldikten hemen sonra ölen ablasıyla aynı tarihte toprağa verildi. Sümeyye, doğumundan hemen sonra Gülsüm adı verilen ablasının mezarının yanında gözyaşları arasında defnedildi. Cenazeye katılan küçük kızın amcası Mehmet C., gözaltındaki anne ve babasının Sümeyye’nin öldüğünden haberlerinin olmadığını öne sürerek, polisin olayı biran önce aydınlatmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!