Bodur bıraktı, Zeynep Hanım ’Kale komutanı’

Güncelleme Tarihi:

Bodur bıraktı, Zeynep Hanım ’Kale komutanı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 00:00

Kale Grubu’nda da ’kadın patron’ dönemi resmen başladı. Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur, Çan’daki Seramik Bayramı’nda, "Geçen yıl kızım Zeynep Bodur Okyay’a başkan yardımcılığını verip, bir anlamda sopasız bayrak teslim etmiştim. Şimdi bayrak, sopasıyla birlikte kızım ve ekibinde" dedi.

DÜNYANIN önde gelen entegre seramik sanayi grupları arasında bulunan Kale Grubu, Çanakkale’nin Çan ilçesinde Seramik Bayramı’nı kutladı. Törende anlamlı bir devir teslim gerçekleşti. İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanlığı’nı kızı Zeynep Bodur Okyay’a devretti. İbrahim Bodur, "Görevi bu Seramik Bayramı’nda kızım Zeynep Bodur Okyay ve ekibine devrediyorum. Geçen yıl başkan yardımcılığı vermiştik. Süleyman Bey de bana ’İbrahim, bayrağı Zeynep’e verdin ama hani bunun sopası’ demişti. Ben de kendisine ’zamanı gelince bayrağı verdiğim gibi sopasını da vereceğim’ demiştim. İşte o zaman geldi ve şimdi kızıma grubun başkanı olarak inanarak bayrağı sopasıyla birlikte veriyorum. Sopasını akıllıca kullanacağına güveniyorum" dedi.

BABAMI ÖRNEK ALDIM: Başkanlığı devralan Zeynep Bodur Okyay şöyle konuştu: "Ben daima babamı örnek aldım. Rol modelim o oldu. Tüm amacım bu bayrağı daima dalgandırmak olacak. Allah’tan en büyük niyazım bugün babamın beni bu kürsüye çıkardığı gibi ben de oğlumu yıllar sonra bu kürsüye başarılı bir icraattan sonra çıkarabilmektir."

DEMİREL-ERDOĞAN BULUŞAMADI: Kale Grubu’nun ’sanayide 55, seramikte 50’inci yılına denk gelen dünkü törenlere davet edilenler arasında 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan da vardı. Seçimlerden sonra bu iki önemli siyasetçinin Bodur’un ev sahipliğinde bir araya gelmesi bekleniyordu ancak, Başbakan Erdoğan son anda törenlere katılamadı. Erdoğan, telefonla İbrahim Bodur’u aradı ve ’yüksek ateşe bağlı sağlık sorunu’ nedeniyle Çan’a gelemeyeceğini bildirdi. Demirel, İbrahim Bodur’un Kale Grubu’nun başkanlığını kızı Zeynep Bodur Okyay’a devretmesiyle ilgili olarak, "Bakın buradaki gibi devirler pek kolay olmaz. Ayrıca bu törenlere cenabı Allah üçüncü kuşağı da gönderdi. Bence buradaki 50’nci yılın en önemli hadisesi ikinci İbrahim’dir (Zeynep Bodur Okyay’ın oğlu)" dedi.

Bodur: Demokrasi ve halkın iradesi tartışması sandıktan cevabını aldı

KALE
Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur, yeni hükümetin sanayinin taleplerini mutlaka dikkate alması gerektiğini söyledi. Bodur, "Genel seçimlerin neticeleri memnuniyet vericidir. Milletimiz yapılan icraata bakarak kararını vermiştir. Türkiye’de ’demokrasi ve halkın iradesi vardır yoktur’ diye tartışanlara gerekli cevap verilmiştir" dedi. İbrahim Bodur, ’milletin kararı ve demokrasinin zaferi’ olarak nitelediği bu seçim sonuçlarından sonra, tüm kesimlerin seçimler öncesinde söylenenleri unutup kardeşçe birlik beraberlik içinde hizmete koşması gerektiğini söyledi. Bodur, sanayi sektörünün başarılarına ve ülke ekonomisine katkılarına rağmen geçmiş hükümetlerin sanayiye yeterli destek veremediğini de belirti.

Biraz destek olunsa Türkiye dünyanın seramik merkezi olur

KALESERAMİK Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula Türkiye’nin seramik sektöründe çok önemli rekabet avantajları olduğunu belirtti ve "Türkiye’nin seramikte dünya rekabetinde öne geçmesi çok mümkün. Biraz destekle bunu başarabiliriz" dedi. Gula, Kaleseramik Fabrikaları olarak 1 yılda toplam 110 milyon YTL’lik yeni yatırım yaptıklarını ve kaplama malzemesi üretim kapasitesini yılda 66 milyon metrekareye yükselttiklerini söyledi. Çan’daki fabrikalardan yılda 3 milyon 500 bin ton taşıma yaptıklarını belirten Gula, "Artık buraya kadar demiryolu kaçınılmaz oldu" dedi. Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş ise Çan’ın tam bir sanayi kenti olduğunu ve rekabet gücünü artırması için teşvik kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Çalışanlar adına konuşan Halil Karadeniz de İbrahim Bodur’a müteşekkir olduklarını belirterek, "Bize iş verdiğiniz aş verdiniz. Bu sayede aslında eş verdiniz. Bu bayramlarda bu yıl 14 bin 50’inci torununuzu sünnet ettiniz Nice 50 yıllara" diye konuştu.

Yeniceli İbrahim’in ’deve damından’ dev sanayi çıktı

DOKUZUNCU
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 40 yıldır Çan’daki seramik bayramlarına katıldığını belirterek, "Ben buraya gelerek çok güzel bir modele dikkat çekmek istiyorum. 50 yıl önce Yeniceli İbrahim Bodur buradan bu fabrikanın temelini atmak için köy köy dolaşırken ’Yeniceli İbrahim bir deve damı kuracakmış’ diye konuşurlardı. Çünkü üstü kapalı büyük bir binayı olsa olsa deve damına benzetebiliyorlardı. Ama şimdi burada dev gibi bir sanayi var" dedi. Demirel, kalkınmanın sadece devlet ile olamayacağını girişimcilerinde cesaretle fabrikalar kurması gerektiğini belirterek "Ülkeyi yönetenlerde onlara uygun ortamı hazırlamalıdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!