Bodrum'da Atatürk fotoğraflarına saldırı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Atatürk fotoğraflarına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 17:55

Muğla'nın Bodrum Belediyesi tarafından cumhuriyetin 82. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Atatürk'ün fotoğrafları ile vecizelerinin yer aldığı ilan panosu, kimliği belirlenemeyen kişilerce parçalandı. Yüksel Çağlar İş Merkezi karşısında bulunan dolmuş durağındaki Atatürk fotoğrafı ve “Türkiye Cumhuriyeti mesut, muzaffer, muvaffak olacaktır” yazısının yer aldığı ilan panosunun kimliği belirlenemeyen kişilerce kırılmasına, Bodrum Belediyesi tepki gösterdi.

Bodrum Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırının çirkin, geri kafalı, çağdaş Türkiye'ye yakışmayan, saldırgan zihniyetlerce gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Her yıl büyük bir coşkuyla ve tüm halkımızın katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapılan bu çirkin saldırı, hepimizi derinden üzmüştür. Bodrum Belediyesi olarak saldırıyı kınıyor, demokratik, laik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı herkesi bu çirkin saldırıyı kınamaya çağırıyoruz.”

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

MERSİN'DE ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRI...

Mersin'in Mut İlçesi'nde, Atatürk heykeline saldırıda bulunduğu iddia edilen kişi, tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Deveci Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olayda, aşırı alkollü olduğu belirlenen E.Ş (18), kız yeğeni ve arkadaşlarının bulunduğu eve gitti.

Alkollü olduğu gerekçesiyle eve alınmamasına kızan E.Ş, daha sonra avludaki ipte asılı çorabı alarak, kavşakta bulunan heykelin baş kısmına geçirdi.

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine gözaltına alınan E.Ş, sorgulanmasının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!