Bodrum sular altında

Güncelleme Tarihi:

Bodrum sular altında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 11:24

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde bu sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur, sokak ve caddede sele neden oldu. Otomobiller ve motosikletler sürüklendi, mahsur kalan insanları belediyenin iş makineleri kurtardı.

Haberin Devamı

OTELLERİ BİLE SU BASTI

Metrekareye 70 kilogram yağışın düştüğü ilçede Gökçeler, Tırman ve Yokuşbaşı dağlarından gelen sular, sokak ve caddelerde sele dönüştü. Otomobiliyle sürüklenen 34 yaşındaki Şenal Kara, çevredekiler tarafından kurtarıldı. Bodrumlular okullarına ve işyerlerine gidemedi. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kalırken kriz masası oluşturuldu. Sel sularının İslamhaneleri Köyü'ndeki köprünün üzerinden aşması nedeniyle Bodrum- Turgutreis yolu yaklaşık iki saat trafiğe kapalı kaldı.

Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, yüzlerce ev ve işyerini su bastığını söyledi. Mehmet Kocadon, “Sele karşı hazırlıklıydık. Yine de dağlardan gelen ve eski dereleri dolduran sular baskınlara neden oldu. Bazı evlerin alt katları tamamen su doldu. Bazı evleri tahliye etmeye başladık. Hasarımız büyük. Ancak en büyük tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!