Bodrum savaştan çıkmış gibi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum savaştan çıkmış gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 11:48

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde geçen pazar sabahı başlayan ve iki gün süren şiddetli lodos, işyerleri ve evlerde hasara yol açtı. Bu sabahtan itibaren etkisini yitiren lodosun ardından Bodrumlular akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağışı beklemeye başladı.

Pazar günü sabah erken saatlerde başlayan ve bu sabaha kadar süren şiddetli lodos ilçede hayatı kabusa çevirdi. Sabah 08.00 sıralarında etkisini yitiren lodosun ardından işyerlerine gelen otel, motel, restoran ve bar işletmecileri yıkımı görünce şoke oldu. Özellikle Kumbahçe sahilindeki restoran, otel ve barları döven dalgalar nedeniyle camlar kırıldı, masa ve sandalyeler denize sürüklendi. Cadde ve sokaklar ile sahil kesimi, parçalanan iskele, masa ve sandalye atıkları ile doldu. Dalgalarla gelen kumlar otellerin içine kadar girdi. Kumbahçe sahilindeki 12 restoran hasar gördü. Restoran işletmecisi Tayfun Aslan, "Şiddetli lodos nedeniyle iki gündür parçalanan iskelemiz ve denize sürüklenen eşyaları toplamakla uğraşıyoruz. Bizim gibi sahildeki birçok restoran ve kafeterya kullanılamaz hale geldi. Sanırım en az iki haftayı bakım ve onarım ile geçireceğiz, turizm sezonun sonunda gelen lodos ciddi maddi zarara yol açtı" dedi.

İki gündür yapılamayan Bodrum-İstanköy (Kos) ve Bodrum-Datça seferleri ise karşılıklı olarak bu sabahtan itibaren yeniden başladı.

Meteoroloji yetkilileri bu akşam saatlerinde etkili olacak sağanak yağış ile ilgili olarak vatandaşları ve ilgili kurumları uyardı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!